Ronaldo koos voor De Ligt en De Jong, Van Dijk voor Messi

Reacties

De FIFA heeft bekendgemaakt op welke speler de bondscoaches en aanvoerders van de nationale elftallen en afgevaardigden van de media hebben gestemd bij de verkiezing voor Wereldvoetballer van het Jaar.

Ronaldo koos voor De Ligt en De Jong, Van Dijk voor Messi

Voor elke stem als nummer één bij een verkiezing kregen de genomineerden vijf punten. De nummers twee kregen telkens drie punten, de nummers drie telkens één punt.

Hoewel de media gezien de verdeling van de stemmen behoorlijk op de hand van Virgil van Dijk waren, eindigde hij als tweede achter Lionel Messi en voor Cristiano Ronaldo. De aanvoerder van Oranje zette Messi op één en gaf ook punten aan Liverpool-collega's Mohamed Salah en Sadio Mané. Laatstgenoemde stond opvallend genoeg op de hoogste trede bij de Argentijnse aanvoerder Messi, die verder voor Ronaldo en Frenkie de Jong koos.

Ronaldo koos als Portugese aanvoerder voor De Jong als nummer twee, achter zijn Juventus-ploeggenoot Matthijs de Ligt en voor nummer drie Kylian Mbappé. De Jong had ook liefst vijf punten te danken aan de stem van Joël Wakanumuné, de aanvoerder van Nieuw-Caledonië.

Ook de bondscoaches deelden punten uit. Koeman koos voor achtereenvolgens Van Dijk, Messi en De Jong. Opvallend is dat zijn Duitse collega Joachim Löw als een van de weinigen Eden Hazard de meeste punten gaf.

De topdrie van iedere afgevaardigde van de media, bondscoach en aanvoerder is hier te zien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.