'Ronaldo is verrast door gelekt document en wil miljoenen euro's van Juventus'

Reacties

Cristiano Ronaldo is bereid om juridische stappen te ondernemen om een bedrag van 19,6 miljoen euro te ontvangen van zijn oude club Juventus, zo schrijft La Repubblica. Donderdag lekte een document uit waaruit zou blijken dat Ronaldo nog geld tegoed heeft.

'Ronaldo is verrast door gelekt document en wil miljoenen euro's van Juventus'
© Pro Shots

Het document is boven tafel gekomen in het kader van Prisma, het onderzoek naar valsheid in geschriften en fraude bij de club. Het werd in maart 2022 gevonden in het kantoor van jurist Federico Restano en is ondertekend door toenmalig sportief directeur Fabio Paratici. De handtekening van Ronaldo staat er niet onder. De advocaten van Ronaldo zeggen dat zij, en de aanvaller zelf, het document nooit hebben gezien.

In de tekst staat dat Ronaldo recht heeft op een bedrag voor het einde van juni 2021, ook als hij zou vertrekken naar een andere club. In de zomer van dat jaar verkaste Ronaldo naar Manchester United. Inmiddels speelt hij voor Al-Nassr in Saoedi-Arabië. De 19,6 miljoen euro is niet opgenomen in de jaarcijfers van Juventus en clubadvocaat Cesare Gabasio geeft dan ook aan dat het document 'niet zou moeten bestaan'.

De crisis bij Juventus wordt in ieder geval alsmaar groter. Vrijdagmiddag buigt het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) zich over de boekhoudkundige trucs die Juventus en acht andere clubs zouden hebben toegepast om te sjoemelen met de inkomsten uit transfers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.