Ronaldo is baas boven baas en verdient het meest

Reacties

Het succes van Cristiano Ronaldo heeft zich het voorbije jaar wederom letterlijk uitbetaald. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is hij de sportman met het hoogste inkomen, zo heeft onderzoek van zakenblad Forbes uitgewezen.

Ronaldo is baas boven baas en verdient het meest

Vorig jaar stond de inmiddels 32-jarige Portugees voor het eerst bovenaan de lijst. Nu is zijn jaarinkomen ook nog eens met 4,4 miljoen euro gestegen, waardoor het totaal komt op een bedrag van 82,7 miljoen euro. Het gaat daarbij om zijn jaarsalaris en bonussen bij Real Madrid plus de inkomsten uit commerciële activiteiten.

Ronaldo verdiende dat bedrag dus in 2016, het jaar waarin hij met Portugal het EK won. Met Real Madrid veroverde hij de Champions League, de Europese Super Cup en het WK voor clubs. Op individueel vlak vormde de Gouden Bal de kroon op zijn succesjaar.

Lionel Messi volgt op de derde plaats met een inkomen van 71,2 miljoen euro. De Barcelona-ster blijft daarmee Roger Federer ruim voor en volgt op relatief korte afstand van nummer twee LeBron James.

De toptien over 2016 (bedragen in miljoenen euro's) 
1. Cristiano Ronaldo82,7
2. LeBron James (basketbal)76,7
3. Lionel Messi71,2
4. Roger Federer (tennis)56,9
5. Kevin Durant (basketbal)53,9
6. Andrew Luck (American Football)44,4
7. Rory McIlroy (golf)44,4
8. Stephen Curry (basketbal)42,1
9. James Harden (basketbal)41,5
10. Lewis Hamilton (Formule 1)40,9
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.