Ronaldo in de clinch met minister: 'Hij hoeft niet zo arrogant te doen'

Reacties

In Italië is er nog altijd veel discussie over de manier waarop Cristiano Ronaldo is omgesprongen met de protocollen voor de bestrijding van het coronavirus. Minister van Sport Vincenzo Spadafora is bepaald niet blij met de houding van de Juventus-ster.

Ronaldo in de clinch met minister: 'Hij hoeft niet zo arrogant te doen'
© Pro Shots

Ronaldo testte eerder deze week bij de Portugese nationale ploeg positief op het coronavirus en kwam daardoor niet in actie tegen Zweden. Met een zogeheten luchtambulance reisde hij terug naar Turijn, waar hij thuis in quarantaine zit. De 35-jarige aanvaller meent dat hij alle regels perfect heeft opgevolgd en was verrast toen hij hoorde dat Spadafora daar anders over dacht.

De minister werd deze week gevraagd of hij dacht dat Ronaldo de regels overtreden had. 'Ja, ik denk van wel. Tenzij er speciale toestemming is gegeven door een gezondheidsinstantie', luidde het antwoord van de minister, die niet doelde op de terugreis van Ronaldo naar Turijn maar juist op zijn vertrek naar de Portugese nationale ploeg. Juventus zat namelijk in quarantaine vanwege coronagevallen. Spelers mochten officieel pas vertrekken na drie negatieve tests, maar Ronaldo ging al naar Portugal na twee negatieve tests.

Bovenstaande lijkt voor verwarring te zorgen. Ronaldo voelt zich aangevallen over zijn terugkeer naar Turijn en reageerde via Instagram op de minister: 'Ik heb de regels niet overtreden, zoals wel gezegd wordt. Het is een leugen. Ik ben teruggekeerd uit Portugal nadat mijn team en ik ervoor hebben gezorgd dat alles zou gebeuren volgens de procedures. Ik vloog met een luchtambulance en heb met niemand contact gehad, ook niet in Turijn.'

De felle reactie van Ronaldo schoot in het verkeerde keelgat bij Spadafora, die via Italiaanse media antwoordde: 'Dat een speler bepaalde kwaliteiten heeft, wil nog niet zeggen dat hij zo arrogant moet doen. Hij toont weinig respect tegenover de autoriteiten en liegt. Hoe bekender iemand is, hoe meer hij de verantwoordelijkheid zou moeten voelen om eerst na te denken en dan pas te spreken.'

Juventus moet het zaterdagavond zonder Ronaldo doen bij de uitwedstrijd tegen Crotone.

Za 17 okt. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.