'Ronaldo gaat Pelé overtreffen als beste doelpuntenmaker ooit'

Reacties

Volgens zaakwaarnemer Jorge Mendes krijgen we het beste van Cristiano Ronaldo nog te zien. De vertrouwenspersoon van de Juventus-ster heeft zich uitgesproken na de nieuwe mijlpaal: zevenhonderd goals als profspeler.

'Ronaldo gaat Pelé overtreffen als beste doelpuntenmaker ooit'
© Pro Shots

Ronaldo maakte doelpunt nummer 700 maandagavond bij de nederlaag van Portugal tegen Oekraïne. Hij kwam daarmee bij een select gezelschap van nu zes spelers. Volgens de gerenommeerde Rec Sport Soccer Statistics Foundation is Josef Biscan nog altijd de meest trefzekere speler ooit, met 805 doelpunten tussen 1931 en 1955. Pelé wordt door velen gezien als de beste doelpuntenmaker ooit en staat op 767 goals.

Mendes weet zeker dat Ronaldo het aantal van Pelé minstens gaat evenaren. 'Cristiano heeft de mijlpaal van 700 goals bereikt en ik weet zeker dat hij Pelé gaat passeren als beste doelpuntenmaker ooit, geen twijfel. En hij gaat dat doen met Juventus', aldus de spelersagent, die zijn superster in de zomer van 2018 tot medio 2022 heeft verbonden aan Juventus. Ronaldo is bij het einde van zijn contractduur 37.

Bij Mendes is er de verwachting dat de tijd geen vat gaat krijgen op Ronaldo: 'Ik ben ervan overtuigd dat de beste jaren nog komen voor Ronaldo. Uiteindelijk is het ook niet veel voor een speler als Ronaldo om nog 68 keer te scoren, toch? Zijn statistieken liegen niet en tillen Cristiano naar de categorie met allerbeste spelers ooit. Hij is succesvol geweest in Engeland, Spanje, nu Italië en ook bij de Portugese nationale ploeg.'

Ronaldo vervolgt zijn doelpuntenjacht zaterdagavond bij de thuiswedstrijd van Juventus tegen Bologna. Na acht optredens in het nieuwe seizoen staat de goalgetter op vier treffers.

VI's Süleyman Öztürk besprak voorafgaand aan de interland tegen Oekraïne de doelpuntenhonger van Cristiano Ronaldo.

Ronaldo herschrijft het voetbal: 'Hij gaat door tot zijn 42ste'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.