Ronaldo evenaart bijzondere prestatie uit 2014 en nadert Messi

Cristiano Ronaldo heeft het de laatste weken op zijn heupen bij Juventus. De 34-jarige Portugees was vrijdagavond tegen Frosinone voor de derde wedstrijd op rij goed voor een doelpunt én een assist. Dat presteerde hij pas één keer eerder in zijn imposante loopbaan.

Ronaldo gaf vrijdag de assist op de openingstreffer van Paulo Dybala en scoorde halverwege de tweede helft zelf met een droge schuiver in de korte hoek. In de wedstrijden tegen Sassuolo (3-0) en Parma (3-3) had de aanvaller ook al gescoord en een assist gegeven. Daarmee evenaarde hij zijn eigen prestatie uit november 2014, toen hij namens Real tegen achtereenvolgens Granada, Rayo Vallecano en Eibar scoorde en aangaf.

Het tekent de vorm van Ronaldo, die dit seizoen op negentien treffers en acht assists staat in de Serie A. Zodoende is hij direct betrokken bij meer dan de helft van de goals van Juventus dit seizoen. Ronaldo is de topscorer én assistkoning van de Serie A. De laatste speler die zo snel negentien Serie A-doelpunten maakte voor Juventus was John Charles in het seizoen 1957/58.

In de vijf sterkste competities is er slechts één speler die betere cijfers kan overleggen dan Ronaldo. Zijn eeuwige rivaal Lionel Messi heeft twee doelpunten en twee assists meer dan de Portugees. Kylian Mbappé, Mohamed Salah en Nicolas Pépé completeren de topvijf.