Ronaldo en Dybala helpen Juve aan cruciale slag, Inter ruikt de titel

Reacties

Juventus heeft een cruciale overwinning geboekt op Napoli. De ploeg van Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo vreesde even voor het mislopen van de Champions League-tickets, maar een zege op Napoli geeft de Oude Dame weer wat lucht. Internazionale won ook weer en heeft de titel in de Serie A voor het grijpen.

Ronaldo en Dybala helpen Juve aan cruciale slag, Inter ruikt de titel
© Pro Shots
Juventus
Juventus
Awarded
Napoli
Napoli

Liefst zes maanden nadat de wedstrijd eigenlijk op het programma stond, werd Juventus - Napoli alsnog gespeeld. Begin oktober ging de wedstrijd niet door, omdat Napoli vanwege het coronavirus geen toestemming kreeg om Napels te verlaten. In eerste instantie kreeg Juventus een reglementaire 3-0 zege toegewezen, maar dat besluit werd uiteindelijk teruggedraaid. Woensdagavond, de avond waarop niet Juventus maar FC Porto in de Champions League speelt, stond het duel tussen Juventus en Napoli dus alsnog op het programma.

En dat duel was bovendien een zeer cruciale. Beide ploegen stonden vooraf namelijk op 56 punten. Juventus stond vierde, Napoli vijfde. Na een 0-1 nederlaag tegen Benevento en een 2-2 gelijkspel tegen Torino kon de ploeg van Andrea Pirlo zich geen nieuwe tegenvaller veroorloven. Bij een nederlaag tegen Napoli zou Juventus namelijk uit de topvier worden geknikkerd en daarmee zou zelfs een Champions League-ticket voor volgend seizoen in gevaar komen.

Zover kwam het niet voor Juventus, dat startte zonder de drie coronazondaars Weston McKennie, Paulo Dybala en Arthur Melo. De Ligt en Ronaldo verschenen wel aan de aftrap en het was laatstgenoemde die razendsnel een haast niet te missen kans kreeg. Desondanks miste de Portugese superster wel. Van dichtbij kreeg de topscorer van de Serie A het niet voor elkaar om de bal goed te raken en dus bleef zijn 25ste goal van het seizoen uit. Maar niet voor lang. Federico Chiesa bood Ronaldo in de dertiende minuut namelijk direct de kans op revanche en die greep Ronaldo met beide handen aan. De 25ste goal van het seizoen was daarmee alsnog een feit voor de Portugese aanvaller.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lange tijd leek Ronaldo ook direct de matchwinner te worden. Gianluigi Buffon hield namelijk zijn doel schoon aan de ene kant en aan de andere kant miste Juventus de scherpte om de score uit te bouwen. Juventus had nog wel recht op een penalty na een overtreding van Hirving Lozano op Chiesa, maar de voormalig PSV'er werd gespaard door de arbiter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ruim een kwartier voor tijd was het Dybala die de tweede Juventus-goal maakte en daarmee zijn rentree vierde met een bevrijdende goal. De Argentijn speelde op 10 januari voor het laatst alvorens hij een knieblessure opliep. Vanwege het overtreden van de coronaregels mocht hij tegen Torino dus nog niet meedoen, maar tegen Napoli was Dybala eindelijk weer trefzeker. Hij besliste daarmee het duel met Napoli, dat via een rake penalty van Lorenzo Insigne nog wel de eindstand op 2-1 bepaalde, waardoor Juventus nu weer meer lucht heeft in de strijd om de Champions League-tickets.

Internazionale
Internazionale
2 - 1
Sassuolo
Sassuolo

Internazionale profiteerde afgelopen weekend al van het puntenverlies van Juventus en AC Milan en had woensdagavond de kans om de voorsprong op de concurrentie nóg verder te vergroten. Bij winst op Sassuolo zou het verschil met nummer twee AC Milan liefst elf punten worden met nog maar negen wedstrijden te spelen. Een feit dat afgelopen week al leidde tot een grote glimlach bij coach Antonio Conte.

En die lach werd woensdagavond alleen nog maar groter. Sassuolo werd namelijk moeiteloos opzij gezet in Milaan. Romelu Lukaku brak na tien minuten al de ban. De Belgische spits kopte daarmee razendsnel de 1-0 tegen de touwen. Een treffer van Lukaku kon gezien de statistieken ook niet uitblijven. Het was alweer de elfde thuiswedstrijd (van de veertien in totaal) waarin Lukaku wist te scoren. Het was voor de Belgische spits zijn 21ste van het huidige Serie A-seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Lukaku niet alleen kan scoren, maar ook als aangever kan dienen, toonde hij na rust aan. Na ruim een uur spelen stelde Lukaku aanvalspartner Lautaro Martínez in staat om de 2-0 binnen te werken. De elf punten voorsprong op AC Milan leek daarmee een feit, maar vijf minuten voor tijd maakte Hamed Traoré het toch nog even spannend. De middenvelder uit Ivoorkust maakte de 2-1, maar verder dan dat liet Inter het niet komen. De Scudetto lonkt voor Internazionale.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.