Ronaldinho betaalt borgsom en verlaat Paraguayaanse gevangenis

Reacties

Ronaldinho heeft dinsdag de gevangenis in Paraguay verlaten. Volgens meerdere media in Zuid-Amerika heeft de veertigjarige oud-voetballer samen met zijn broer Roberto De Assis Moreira een borgsom van bijna anderhalf miljoen euro betaald. Het tweetal verblijft nu onder huisarrest in een hotel in de hoofdstad Asunción.

Ronaldinho betaalt borgsom en verlaat Paraguayaanse gevangenis
© Pro Shots

Ronaldinho en zijn broer werden ruim een maand geleden gearresteerd bij aankomst in Paraguay omdat ze een vals paspoort hadden getoond op het vliegveld. Volgens hun advocaat waren de paspoorten een cadeautje van een zakenrelatie, aangezien ze voor promotionele doeleinden in Paraguay waren. De rechter zag weinig in die lezing en besloot dat het tweetal naar de gevangenis moest.

Sindsdien verbleven Ronaldinho en zijn broer in een streng beveiligde inrichting in Paraguay en werden ze ondertussen ook nog beschuldigd van witwassen. Daar had een van hun zakenrelaties, Dalia López, weer mee te maken. Ronaldinho vierde zijn veertigste verjaardag onlangs in de gevangenis en speelde er mee met voetbaltoernooien.

Het verlaten van de gevangenis betekent nog niet dat Ronaldinho van de Paraguayaanse justitie af is. Tijdens het huisarrest gaat het onderzoek van het Openbaar Ministerie door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.