Roma-td Monchi neemt het op voor Kluivert: 'Kijk naar Jordi Alba'

Reacties

Justin Kluivert heeft woensdag bemoedigende woorden gekregen van Monchi. De technisch directeur van AS Roma vindt dat men in Italië meer geduld moet hebben met de jonge Nederlander.

Roma-td Monchi neemt het op voor Kluivert: 'Kijk naar Jordi Alba'

Kluivert maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Roma, maar komt in Italië nog niet heel veel aan spelen toe. In de elf Serie A-duels tot nu toe stond Kluivert slechts één keer in de basis en in de speelminuten die hij wél kreeg maakte de tiener tot nu toe nog geen onuitwisbare indruk.

Monchi, die ruim zeventien miljoen euro neerlegde voor de Nederlander, is het echter niet eens met de kritiek die bij tijd en wijle klinkt in Italië. 'Niet iedereen went in hetzelfde tempo aan een nieuwe situatie. Bij sommigen kost dat meer tijd dan bij anderen. Justin heeft een blessure gehad die zijn progressie heeft afgeremd en bovendien is het niet makkelijk om je aan te passen aan het Italiaanse voetbal', aldus Monchi.

Ook Bryan Cristante, die overkwam van Atalanta Bergamo, heeft nog niet kunnen imponeren bij Roma. 'Maar ik heb absoluut geloof in deze twee spelers. Je hebt spelers als Ivan Rakitic, die er meteen stond bij Barcelona, maar er zijn ook spelers als Jordi Alba, die een jaar nodig had om volledig te settelen bij Barcelona', vergeleek Monchi.

'We hebben een caoch die niet bang is om jonge spelers op te stellen. Hij doet het geweldig. Bij Roma heb je namelijk een coach nodig met een sterk karakter en dat heeft hij', stak Monchi trainer Eusebio Di Francesco een hart onder de riem. Roma staat achtste in de Serie A met nu al vijftien punten achterstand op koploper Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.