Roma en Wijnaldum beleven slechte generale voor finale tegen Sevilla

AS Roma is op weg naar de Europa League-finale tegen Sevilla onderuit gegaan tegen Fiorentina, dat zich eveneens kan gaan opmaken voor een Europese finale. La Viola boog zaterdagavond in de slotminuten een achterstand om.

Fiorentina
Fiorentina
2 - 1
AS Roma
AS Roma

Zowel Fiorentina als Roma begon niet op volle oorlogssterkte aan het duel in Artemio Franchi. Georginio Wijnaldum kreeg bij de Romeinen een basisplek, Sofyan Amrabat zat op de bank bij Fiorentina. La Viola verloor woensdagavond de eindstrijd om de Coppa Italia van Internazionale.

Beide clubs hebben het vizier gericht op de komende Europese finales: Fiorentina speelt in de Conference League tegen West Ham United (7 juni) en Roma neemt het in de Europa League-finale op tegen Sevilla. Dat duel staat komende woensdag op het programma in de Puskás Aréna in Boedapest.

Op weg naar de eindstrijd tegen Sevilla begon Roma nog goed aan de wedstrijd dankzij een treffer van Stephane El Shaarawy, die na elf minuten scoorde. Wijnaldum werd na een uur naar de kant gehaald door Mourinho. De Nederlander zag vanaf de kant hoe Fiorentina alsnog aan het langste eind trok: Luka Jovic maakte na 85 minuten de gelijkmaker en kort daarna bepaalde Jonathan Ikone de eindstand op 2-1.

Roma staat na de nederlaag zesde en kan met één wedstrijd te gaan niet meer in de topvier eindigen in de Serie A. I Giallorossi kunnen zich bij een zege op Sevilla alsnog plaatsen voor de Champions League van volgend seizoen. Fiorentina bezet de negende plaats.