Roma-coach woedend na nederlaag: 'Had het halve team moeten wisselen'

AS Roma-coach Eusebio Di Francesco was woensdagavond woedend na het 2-1 verlies tegen Shakhtar Donetsk in de achtste finale van de Champions League. Na een uitstekende eerste helft gaven de Romeinen na rust de wedstrijd compleet uit handen.

'Na die gelijkmaker had ik het halve team moeten wisselen', concludeerde de coach tegenover de Italiaanse tv-zender Mediaset Premium. 'Shakhtar is aanvallend levensgevaarlijk. Wij wisten dat, maar het waren onze onnodige fouten die het probleem vormden. We hebben ons strijdplan laten varen tijdens de wedstrijd.'

Di Francesco sprak van een wedstrijd met twee gezichten. 'Ik ben totaal niet tevreden met de tweede helft. We maakten zó veel fouten, hoewel we veel ervaring in de ploeg hebben. Het was alsof ik twee verschillende teams zag. In de eerste helft speelden we vaak een diepe bal, waarmee we gevaarlijk werden. In de tweede helft stonden we stil. We speelden de bal alleen nog maar zijwaarts en gingen nergens heen.'

Details
Uitblinker aan de kant van Roma was doelman Alisson Becker. De Braziliaan kwam met enkele fantastische reddingen en zorgde er zo hoogstpersoonlijk voor dat de uitslag niet hoger uitviel. 'Zijn reddingen zijn niet eens het belangrijkste. Zijn aanwezigheid en álles wat hij tussen de palen doet is essentieel voor de ploeg. Hij zal nooit een mooie zweefduik maken voor de fotografen, alleen als het echt nodig is. Hij geeft de ploeg vertrouwen en laat moeilijke reddingen er makkelijk uitzien.'

De doelman zelf zei na de wedstrijd dat zijn ploeg ondanks de nederlaag nog in leven is. 'De eerste helft was bijna perfect, maar als je Shakhtar zoveel ruimte geeft, dan gaan ze je pijn doen. Details maakten het verschil vanavond. In de return moeten we ons hoofd koel houden.'