'Rollercoaster aan emoties' bij AA Gent na Europese stoelendans

Reacties

AA Gent weet pas sinds donderdag zeker dat het over een week aantreedt in de tweede voorronde van de Europa League. Doordat de UEFA bevestigde dat het gestrafte KV Mechelen het Europese ticket kwijtraakt, kwam er een plek vrij voor de Buffalo's. Komende donderdag komt het Roemeense FC Viitorul Constanta al op bezoek.

'Rollercoaster aan emoties' bij AA Gent na Europese stoelendans

Er is een stoelendans verricht wat betreft de Belgische Europese tickets. Mechelen werd door een matchfixingschandaal uitgesloten van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Standard Luik neemt dat ticket over, terwijl Royal Antwerp aantreedt in de derde voorronde. Gent liep als verliezend bekerfinalist en nummer vijf van play-off I Europees voetbal net mis, maar mag nu alsnog de tweede voorronde in.

In België werd even gevreesd dat het ticket van Mechelen niet naar een Belgische club zou gaan. 'Het was een echte thriller, een ware rollercoaster aan emoties', reageerde AA Gent-manager Michel Louwagie tegen persbureau Belga. 'Gelukkig heeft KV Mechelen er in het belang van het Belgisch voetbal van afgezien om verdere stappen te ondernemen bij de UEFA. Anders had het misschien te lang geduurd.'

Toch heerst er nog geen feeststemming bij Gent. 'Maar het is wel een opsteker. We spelen al voor het vijfde jaar op rij Europees. Nu begint het werk eigenlijk pas, want we willen toch presteren in de Europa League. De bedoeling is om de groepsfase te halen. In die zin was de oefenwedstrijd van woensdag tegen AZ (2-0 winst, red.) belangrijk en hoopgevend. Maar je moet ook een beetje geluk hebben natuurlijk.'

Op 28 juli opent Gent het nieuwe seizoen in de Belgische competitie met een bezoek aan Charleroi. De donderdag erna reist de ploeg naar Roemenië voor de return tegen Viitorul.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.