Roemloze aftocht voor Suriname ondanks gemiste penalty Giménez

Reacties

Suriname is er niet in geslaagd om te stunten tegen Mexico. De ploeg van bondscoach Aron Winter verloor in de nacht van donderdag op vrijdag (0-2), ondanks het feit dat Feyenoorder Santiago Giménez in de tweede helft een strafschop miste.

Roemloze aftocht voor Suriname ondanks gemiste penalty Giménez
© CONCACAF

Het was voor Winter zijn eerste echte interland als bondscoach van Suriname. De 84-voudig international van Nederland ging in september op interim-basis aan de slag en volgde toen Stanley Menzo op. Donderdag presenteerde de Surinaamse bond Winter definitief als de nieuwe keuzeheer. Tegen Mexico viel er niet veel meer te winnen voor het land, dat in de CONCACAF Nations League op de rand van degraderen stond.

Na de nederlaag tegen Mexico is afdaling naar Divisie B niet meer te voorkomen voor Suriname. De formatie van Winter kon in het eerste uur nog goed meekomen met Mexico, waar naast Giménez ook PSV'er Erick Gutiérrez startte. Bij Suriname hadden onder anderen Sheraldo Becker, Dion Malone, Kelvin Leerdam en Florian Jozefzoon een basisplaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vooral in de eerste helft kreeg Suriname kansen. Becker, Roscello Vlijter en Jeredy Hilterman stuitten op keeper Carlos Acevedo, terwijl Joey Roggeveen aan de andere kant lange tijd zijn doel schoon hield bij kansen van Roberto Alvarado en Carlos Rodríguez. Uiteindelijk moest de doelman toch buigen toen Johan Vásquez een vrije trap van Rodríguez verlengde en in het doel legde.

Roggeveen haalde een paar minuten later nog opgelucht adem. Shaquille Pinas haalde aanvaller Uriel Antuna neer in het strafschopgebied en Mexico kreeg een penalty. Giménez nam plaats achter de bal, maar schoot hoog over. De 0-2 viel in de slotfase alsnog doordat Damil Dankerlui de bal op onfortuinlijke wijze in eigen doel werkte na een voorzet van Antuna, die een verleden heeft bij de club waar Dankerlui nu speelt; FC Groningen.

Zo eindigde deze editie van de Nations League voor Suriname met slechts één punt, dat het land in juni pakte tegen Jamaica. Door de derde plek in de competitie moet de equipe van Winter daarnaast nog een voorronde spelen om zich te plaatsen voor het toernooi om de Gold Cup dat in juni en juli wordt gehouden in de Verenigde Staten.

Klik hier om de samenvatting van de wedstrijd te bekijken op YouTube.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Suriname
Meer over Suriname
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.