Roemloze aftocht improductieve Oranje-vrouwen op EK

Het Nederlandse vrouwenelftal kan de EK-titel uit zijn hoofd zetten. De 1-0 nederlaag tegen IJsland betekende een roemloos einde aan het toernooi in Zweden.

Roemloze aftocht improductieve Oranje-vrouwen op EK

De opdracht voor Nederland was simpel om zeker te zijn van een vervolg van het EK in Zweden. Winst op IJsland zou volstaan om de groepsfase te overleven. Die opzet van Oranje was ook direct duidelijk. De ploeg van Roger Reijners zocht de aanval, maar liet na de kansen te benutten.

Het bleken dure missers. Na een eerste IJslandse waarschuwing na een kwartier – de poging van Holmfridur Magnusdottir eindigde op de paal – ging het in de dertigste minuut fout voor Oranje. Middenveldster Dagny Brynjarsdottir vond de ruimte om met het hoofd de score te openen.

Daarmee was het pleit beslecht voor Nederland, dat bij een gelijkspel nog kans maakte op de volgende ronde. Want scoren was dit toernooi Oranje nog niet gelukt en daarin kwam ook geen verandering in tegen IJsland in de derde groepswedstrijd.

Ook een offensief met aanvoerder Daphne Koster (foto) als extra aanvaller bleef zonder resultaat, zoals Nederland de hele wedstrijd tevergeefs probeerde te breken met de improductiviteit in Zweden. De IJslandse doelman Gudbjörg Gunnarsdottir hield net als eerder haar Duitse en Noorse collega haar doel schoon tegen Nederland.

IJsland is door de overwinning op Nederland door naar de kwartfinales, waarvoor ook Duitsland en Noorwegen zich plaatsten vanuit de groep van Oranje.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen