Rodrygo legt direct zijn fraaie visitekaartje op Zidanes tafel

Reacties

Een jaar geleden schudden vertegenwoordigers van Real Madrid en Santos elkaar al de hand op zijn transfer. Deze zomer arriveerde Rodrygo daadwerkelijk in de Spaanse hoofdstad en zaterdag (lokale tijd) beleefde de jonge Braziliaan zijn debuut in het witte shirt. Om vervolgens direct zijn visitekaartje af te geven aan de buitenwereld.

Rodrygo legt direct zijn fraaie visitekaartje op Zidanes tafel

Trainer Zinedine Zidane liet hem op de bank beginnen tegen Bayern München, in het toernooi om de International Champions Cup in de Verenigde Staten. Rodrygo nam gehoorzaam plaats en zag vanaf de kant hoe zijn team het lastig had. Aan het begin van de tweede helft mocht hij zich van Zidane als vervanger van Isco klaarmaken om in te vallen.

Rodrygo na de 3-1 tegen Bayern München tijdens het toernooi om de International Champions Cup.
Rodrygo na de 3-1 tegen Bayern München tijdens het toernooi om de International Champions Cup.

Bayern München breidde vervolgens de voor rust verworven voorsprong verder uit tot 2-0 en 3-0, maar bij zijn eerste optreden redde Rodrygo wel de spreekwoordelijke eer voor Real. Tien minuten voor tijd snelde hij weg na een pass en ging hij - iets te gemakkelijk - naar het gras na licht contact met keeper Sven Ulreich.

Scheidsrechter Ramy Touchan gaf Ulreich rood en kende Real Madrid een vrije trap toe. Die schoot Rodrygo feilloos binnen in de rechterbovenhoek. Een gedurfde actie van de achttienjarige aanvaller, die zijn zenuwen goed de baas was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Bij Santos nam ik ook altijd de vrije trappen. Daarom vroeg ik nu of ik 'm kon nemen', verklaarde de aanvaller na afloop. Over de nederlaag in vriendschappelijk verband zat hij niet in. 'De uitslag stelt me teleur, maar ik kan het los zien van mijn debuut in dit prachtige shirt. Ik vind het geweldig om hier te zijn.'

Droom wordt werkelijkheid
Met de overgang naar Spanje is een grote droom werkelijkheid geworden. Als jongetje van negen jaar poseerde Rodrygo naast zijn ouders Eric en Denise in een shirt van Real Madrid, hopend op een glorieuze toekomst als prof. Twee jaar later sloot hij aan in de vermaarde jeugdopleiding van Santos, van waaruit al zoveel grote namen de stap naar de hoofdmacht maakten - en uiteindelijk de oversteek naar Europa.

Inmiddels staat ook zijn naam ertussen. Nadat Real Madrid vorig jaar tot een akkoord van 45 miljoen euro kwam met Santos mocht Rodrygo uitzien naar zijn eigen verhuizing naar Madrid. De foto met zijn ouders deed hij deze zomer nog eens dunnetjes over, maar ditmaal in een shirt met achterop zijn eigen naam.

Initiator van de foto was Nick Arcuri, die Rodrygo al van jongs af aan zakelijk begeleidt en hem in 2016 al tipte bij Real Madrid. Het duurde daarna niet lang voor er officieel contact werd opgenomen vanuit Spanje om eens met elkaar te praten.

Vorige maand nam Rodrygo afscheid bij Santos., waar hij tot 80 duels en 17 doelpunten kwam.
Vorige maand nam Rodrygo afscheid bij Santos., waar hij tot 80 duels en 17 doelpunten kwam.

Nog steeds knijpt hij zich weleens in zijn arm. 'Het is een droom om voor deze club te mogen spelen en tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid. In mijn ogen is Real Madrid 's werelds beste club. Ik zal alle dagen hard werken om er klaar voor te zijn', beloofde Rodrygo, die al veel landgenoten in het maagdelijke wit zag spelen.

Voorgangers
De één boekte er beduidend meer succes dan de ander. Over namen als Roberto Carlos, Ronaldo, Marcelo en Casemiro hoeft niet gedebatteerd te worden. Anderzijds zijn daar ook spelers als Robinho, Cicinho en Kaká. Met de druk die nu op Rodrygo's schouders rust lijkt het echter wel mee te vallen.

Zijn transfersom oogt immens voor een talent van zijn leeftijd, maar de realiteit heeft hem in een jaar tijd ingehaald. Weinigen kijken nog op van een bedrag van die orde van grootte, temeer daar Real Madrid vorig jaar ook al 46 miljoen euro aftikte voor Rodrygo's landgenoot Vinícius Júnior.

Met zijn rake vrije trap tegen Bayern München toonde de nieuwste parel van De Koninklijke in ieder geval aan over zelfvertrouwen te beschikken. Flexibel is hij ook, want hij neemt genoegen met een rol in het team zoals zijn trainer het wil.

'Zinedine Zidane ziet het liefst dat ik wat meer door het midden speel', aldus Rodrygo. 'Van nature speel ik vaker op de flanken, maar dit is hoe de trainer het graag ziet. Het is aan de trainer en zijn staf om te bepalen waar ze me het liefst neerzetten. Ik focus me er nu met name op om een goede voorbereiding te draaien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.