Rode kaart breekt Vitesse in Almelo op

Heracles Almelo heeft dankzij een overwinning op concurrent Vitesse zijn aanspraak op een plaats in de play-offs onderstreept. De uitsluiting van Max Clark kwam de Arnhemmers duur te staan.

Heracles Almelo
3 - 2
Vitesse
Vitesse

Adrián Dalmau heeft zijn draai gevonden in de spits van Heracles getuige zijn productiviteit. De Spaanse clubtopscorer onderstreepte zijn status door tegen Vitesse de Tukkers tot twee keer toe met een kopbal op voorsprong te zetten.

In de vijfde minuut promoveerde hij met het hoofd de voorzet van Kristoffer Peterson tot een goal. Halverwege de eerste helft deed Dalmau dat bij een vrije trap van Brandley Kuwas.

Waar de Spanjaard doeltreffend was, had zijn Vitesse-collega Mohammed Dauda meer moeite met het afronden. De Anderlecht-huurling liet in de openingsfase twee flinke kansen onbenut. Ook na twintig minuten was een op een presenteerblaadje aangeboden kans niet besteed aan Dauda.

Dat Vitesse-trainer Leonid Slutksy de 21-jarige Ghanees opofferde om zijn ploeg in balans te krijgen was daarom ook logisch. De Russische coach was gedwongen tot een ingreep na de uitsluiting van Clark. De linksback, die de voorkeur had gekregen boven Alexander Büttner, kreeg na het vasthouden van Kuwas zijn tweede gele kaart.

Ondanks deze tegenvaller kwam Vitesse nog voor rust andermaal langszij. In de zevende minuut had Navarone Foor na een afgeslagen corner met het hoofd de 1-1 gemaakt. De 2-2 kwam van de voet van Matús Bero. De Slowaak verzilverde een strafschop, die na advies van de VAR was toegekend wegens hands van Peterson.

In de tweede helft had Heracles logischerwijs een overwicht. Vitesse probeerde met counters de Almelose defensie in verlegenheid te brengen. De Arnhemmers moesten nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt na de 3-2 van Dario Van den Buijs. De verdediger zette Heracles met een rake kopbal een half uur voor tijd op het spoor van een zege.

Opvallend genoeg deed Vitesse ondanks de numerieke minderheid in kansen nauwelijks onder voor Heracles. Het eerste Eredivisie-doelpunt van Van den Buijs bleek desalniettemin de winnende treffer. De hachelijke momenten voor beide doelen bleven namelijk zonder gevolgen voor de stand. Keepers Janis Blaswich en Eduardo werden daarbij ook geholpen door het aluminium.

De overwinning brengt Heracles tot op één punt van Vitesse, dat op de vijfde plaats bleef maar na de eerste nederlaag na drie zeges en één gelijkspel wel in punten werd achterhaald door FC Utrecht.

45
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}