Roda JC zoekt ervaren opvolger van Vloet

De nieuwe trainer van Roda JC, die komende zomer Wiljan Vloet gaat opvolgen, moet in ieder geval door de wol geverfd zijn. Op het verlanglijstje van de Limburgers prijken vier namen: twee Nederlanders en twee Belgen.

Roda JC zoekt ervaren opvolger van Vloet

'We zoeken dit keer naar een ervaren man', aldus commissaris technische zaken Nol Hendriks in De Limburger. 'En daar gaan we na de winterstop mee aan de slag.'

Namen wenst Hendriks nog niet te noemen. 'Er staan twee Nederlanders en twee Belgen op, maar het lijstje is niet definitief. En de naam van Huub Stevens ontbreekt.' Hendriks vindt dat de club reëel moet zijn: Stevens komt van de Duitse top en zal voor zijn oude club niet haalbaar zijn.

Roda JC sluit een vertrek van Arouna Koné in de winterstop overigens niet uit. 'Niet dat de kans groot is, maar je weet het maar nooit.' In het AD werd gesuggereerd dat Roda de Afrikaan graag aan PSV wilde verhuren, om hem zo op Europees niveau in de etalage te zetten.

Hendriks: 'Guus Hiddink heeft hem een paar keer bekeken, en toen voetbalde hij slecht. Maar zijn mindere periode lijkt voorbij en als hij zaterdag tegen PSV weer zo'n mooi doelpunt maakt als tegen RBC, neemt de belangstelling natuurlijk toe.'

Bekijk hier al onze video's