Roda JC wint arbitragezaak van trainer Hans Visser

Reacties

Roda JC hoeft assistent-trainer Hans Visser niet tot het einde van zijn contract (medio 2020) uit te betalen. Visser verklaarde zich solidair met de eerder dit jaar op non-actief gestelde Robert Molenaar. In een arbitragezaak eiste hij zijn resterende salaris en vakantiegeld.

Roda JC wint arbitragezaak van trainer Hans Visser

Molenaar werd eind maart op een zijspoor gezet in Kerkrade. Er ontstond een conflict over de afwikkeling, omdat de club hem niet ontsloeg met een afkoopsom, maar op non-actief stelde. Er dreigde een arbitragezaak tussen Roda JC en Molenaar, maar voor de geplande zitting sloten de Zaandammer en de club alsnog een deal. Dat gold niet voor zijn assistent, die daarom naar de arbitragecommissie in Zeist stapte.

Visser liet voor zijn aanstelling een clausule opnemen dat Roda JC per direct zijn contract moest verbreken wanneer de club om wat voor reden dan ook afscheid zou nemen van Molenaar. Bij Krylia Sovetov Samara had hij eens moeten blijven toen Frank Vercauteren - de hoofdcoach die hem haalde - was ontslagen en dat wilde hij niet nogmaals meemaken. Directeur Harm van Veldhoven honoreerde die wens.

Na het ontslag van Molenaar verscheen Visser dan ook niet meer op het trainingsveld, waar inmiddels Eric van der Luer was aangesteld. Van Veldhoven stuurde vervolgens een mail dat hij toch gewoon aan de slag moest of anders moest verschijnen om te onderhandelen over het beëindigen van het dienstverband. Visser verscheen echter niet meer op de club en was in de veronderstelling dat hij op basis van de door hem ingebrachte clausule niet meer in dienst was en een vergoeding zou ontvangen.

Doordat Roda JC Molenaar niet had ontslagen, maar op non-actief had gesteld, was er formeel echter nog geen sprake van een definitieve breuk. Tijdens een zitting in Zeist, eind mei, stelden de Limburgers tegenover de arbitragecommissie zelfs dat het contract met Molenaar (die toen nog met de club onderhandelde) niet was beëindigd en dat wat Roda JC betreft een voortzetting van het trainerschap - ook door de moeilijke financiële situatie van de club - niet was uitgesloten.

Nu oordeelt de arbitragecommissie dat er geen afscheid was genomen en dus kan Visser ook geen aanspraak maken op de vertrekclausule. Roda JC moet hem ter compensatie wel het salaris van 1 april tot 1 juli uitbetalen, maar niet het resterende contractjaar.

Inmiddels tekende Molenaar bij Almere City.

Bekijk hier al onze video's
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.