Roda JC tankt vertrouwen met vijfklapper tegen Capelle

Reacties

Het in de competitie zwalkende Roda JC Kerkrade heeft zich zonder overdreven veel moeite geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Op bezoek bij VV Capelle gingen de Limburgers er door een sterke openingsfase en een krachtig slot met de winst vandoor: 0-5.

Roda JC tankt vertrouwen met vijfklapper tegen Capelle

In de Eredivisie loopt het dit seizoen nog voor geen meter bij het nog puntloze Roda JC Kerkrade, zo werd zaterdag in eigen huis nog kansloos met 1-3 verloren van concurrent Willem II. Maar in het bekertoernooi werkten de Limburgers woensdag enigszins aan het zelfvertrouwen. Het vooraf als verraderlijk bestempelde bekerduel met de Derde Divisionist uit Capelle aan den IJssel bleek uiteindelijk een eitje.

Trainer Robert Molenaar koos voor zes nieuwe spelers ten opzichte van afgelopen weekend; zo bestond de gehele driemansaanval uit nieuwe namen. Twee van hen - centrumspits Dani Schahin en rechtsbuiten Mario Engels - vonden respectievelijk kort na het begin van de wedstrijd en vlak voor rust het net. Tussendoor had cultheld Nathan Rutjes op aangeven van Gyliano van Velzen - de derde nieuweling voorin - al na twaalf minuten voor 0-2 gezorgd.

Met de 0-3 ruststand was het duel halverwege al gespeeld, waarna Roda JC in de tweede helft lange tijd geen moeite meer deed om het meegereisde uitpubliek te vermaken. Het kreeg via invaller Mikhail Rosheuvel nog wel een behoorlijke kans, maar moest ook toestaan hoe de thuisploeg een paar keer dreigend werd. In de slotminuten zorgde de net als Rosheuvel ingevallen Célestin Djim nog wel voor de vierde en vijfde treffer, waardoor Roda JC zich zonder moeite bij de laatste 32 ploegen van het bekertoernooi heeft geschaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.