Roda JC strikt Molenaar als nieuwe trainer

Reacties

Robert Molenaar is de nieuwe trainer van Roda JC Kerkrade. Daar volgt hij de tegen het einde van afgelopen seizoen ontslagen Yannis Anastasiou op.

Roda JC strikt Molenaar als nieuwe trainer

De wildste geruchten gingen rondom de vacante trainerspositie bij Roda JC, zelfs Thierry Henry zou intern op het wensenlijstje staan, maar uiteindelijk heeft de Kerkraadse club gekozen voor een oer-Hollandse trainer. De 48-jarige Molenaar heeft getekend voor één seizoen, met een optie op een tweede jaar.

De vorige week aangestelde technisch directeur Harm van Veldhoven, die met een aantal kandidaten sprak, denkt dat Molenaar met zijn aanpak en ervaring perfect past bij de visie die Roda voor ogen heeft. Vanaf het begin was duidelijk dat de Limburgers zich vooral moesten richten op clubloze trainers, aangezien de financiële situatie geen ruimte biedt voor een afkoopsom.

Molenaar werd op 24 april ontslagen bij FC Volendam, waar hij in 2015 debuteerde als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. In zijn eerste seizoen leidde de ex-prof de club naar de eerste periodetitel en een zesde plaats op de ranglijst. In de eerste ronde van de play-offs was MVV Maastricht te sterk.

Afgelopen seizoen werd Molenaar ontslagen terwijl hij met zijn ploeg op de vijfde plek stond. De slechte resultaten in de voorgaande weken, met slechts twee overwinningen in elf duels, werden hem door het bestuur aangerekend. Roda geeft de voormalig verdediger van FC Volendam, Leeds United, Bradford City en RBC Roosendaal nu de kans zich te bewijzen in de Eredivisie, waar hij eerder wel al actief was als assistent-trainer bij NEC en Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.