Roda JC stelt cruciale aandeelhoudersvergadering uit

Reacties

De aandeelhoudersvergadering over het voortbestaan van Roda JC Kerkrade is uitgesteld. De belangrijke bijeenkomst zou dinsdag worden gehouden, maar is door eigenaar Frits Schrouff opgeschoven naar eind volgende week.

Roda JC stelt cruciale aandeelhoudersvergadering uit

Schrouff is druk bezig met het bestuderen van verschillende bij hem ingediende toekomstplannen, waarbij volgens de club 'met name de financiële zekerheid het belangrijkste criterium is'. 'Het slagen van deze plannen is afhankelijk van de bijdrage van andere grote partijen welke bij Roda JC zijn betrokken. Over deze bijdragen bestaat op dit moment nog geen zekerheid', laat Roda weten via de clubkanalen.

Schrouff, die kampt met een broze gezondheid, stak sinds de overname in november 2015 al een kleine twintig miljoen euro in Roda. De handelaar in oosterse producten wil van zijn aandelen af en als op zeer korte termijn geen nieuwe investeerders aandienen, dan is het gedaan met betaald voetbal in Kerkrade.

Aanvankelijk moest er voor de aandeelhoudersvergadering van dinsdag 28 mei een akkoord moeten zijn bereikt, maar daar is nu dus meer tijd voor. Het noodlot blijft Roda wel boven het hoofd hangen. 'Als er dan nog geen definitieve oplossing is, zal aan een faillissementsaanvraag helaas niet te ontkomen zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.