Roda JC roept zegereeks VVV halt toe in Limburgs onderonsje

Na drie zeges op rij heeft VVV-Venlo zondagmiddag punten laten liggen in het Limburgse onderonsje tegen Roda JC Kerkrade. De ploeg van Rick Kruys blijft desondanks meedoen bovenin de Keuken Kampioen Divisie.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 1
Roda JC Kerkrade

VVV klom de laatste weken naar de vierde plaats dankzij een sterke serie, waarin het vijf van zijn zes competitieduels won. Alleen laagvlieger TOP Oss was opmerkelijk genoeg te sterk voor de Venlonaren (0-1). Na die verrassende nederlaag volgden weer overwinningen op MVV Maastricht, FC Den Bosch en Almere City FC. Tegen Roda kwam een einde aan die zegereeks.

Net als afgelopen maandag in Almere (1-3) moest VVV in de achtervolging. Na een eerste helft zonder al te veel kansen opende Dylan Vente vlak na rust de score door een voorzet van Sami Ouaissa bij de eerste paal snoeihard binnen te schieten. Zeven minuten later maakte Rick Ketting al gelijk voor VVV. Brian Koglin raakte daarna nog de lat met een kopbal, maar de vierde zege op rij zat er niet in.