Roda JC plaatst vacatures: nieuwe directeur en rvc-leden mogen zich melden

Reacties

Het komt niet vaak voor in de voetballerij, maar Roda JC Kerkrade heeft vacatures geplaatst om een nieuwe algemeen directeur, een voorzitter van de raad van commissarissen en bijbehorende rvc-leden te vinden. Ook zoekt de club een 'compliance officer', naar eigen zeggen een noviteit in het voetbal.

Roda JC plaatst vacatures: nieuwe directeur en rvc-leden mogen zich melden
© Pro Shots

De introductie van een compliance officer werd vorige week aangekondigd bij de presentatie van het nieuwe reddingsplan van Roda JC. De Limburgers braken met investeerder Aleksei Korotaev en onder leiding van miljonairs Roger Hodenius, Stijn Koster en beleggingsmaatschappij Mercurius van de vorig jaar overleden Henk Stienstra moet de toekomst van Roda worden veiliggesteld.

Compliance officer
De compliance officer moet er volgens Roda 'op toezien dat de geldende wet- en regelgeving, richtlijnen, interne- en externe beleidsregels en procedures binnen de organisatie worden nageleefd'. Daarnaast is de persoon verantwoordelijk voor het bevorderen van de integriteit van de organisatie en haar medewerkers, zo staat te lezen in de vacature.

Om Roda met een schone lei te laten beginnen, stellen alle huidige bestuurders hun positie ter beschikking. De club vond eerder in Jeffrey van As al een technisch directeur en hij moet gezelschap krijgen van een algemeen directeur. Daarvoor is nu een vacature geplaatst. 'Als algemeen directeur bent u naast bestuurder ook boegbeeld van de organisatie richting interne en externe stakeholders. Samen met de technisch directeur gaat u ervoor zorgen dat er een robuuste organisatie ontstaat die zowel financieel als organisatorisch binnen en buiten het veld tegen een stootje kan', staat in de vacature.

Rvc
Ook voor de raad van commissarissen zijn nieuwe mensen nodig; een voorzitter en vier leden met ieder hun eigen portefeuille. Het toezichthoudend orgaan wordt volledig opnieuw ingevuld. 'De raad van commissarissen fungeert als werkgever van de directie en voert de taken uit vanuit een onafhankelijke positie.'

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.