Roda JC hoopt snel definitief te breken met Korotaev

Reacties

De drie partijen die bezig zijn met een reddingsplan voor Roda JC Kerkrade zien geen toekomst voor Aleksei Korotaev. Zij hopen de Zwitsers-Russische zakenman, die twintig procent van de aandelen bezit, te overtuigen zijn aandelen in te leveren.

Roda JC hoopt snel definitief te breken met Korotaev
© Pro Shots

Miljonairs Roger Hodenius, Stijn Koster en beleggingsmaatschappij Mercurius van de vorig jaar overleden Henk Stienstra hopen snel naar buiten te komen met een afgerond plan voor de redding van Roda JC. Daarin is geen rol weggelegd voor Korotaev, melden betrokkenen. Hij wordt gezien als een blok aan het been en gehoopt wordt dat er spoedig een akkoord wordt bereikt over het teruggeven van de aandelen aan de club.

Korotaev werd in februari 2017 gearresteerd omdat hij een ongedekte cheque ter waarde van 17,7 miljoen euro zou hebben uitgeschreven. De man die een week eerder nog had beloofd de club uit Kerkrade naar de Nederlandse top te loodsen, verdween in Dubai in de cel en werd middelpunt van een slepende juridische strijd. Roda JC heeft al eerder geprobeerd te breken met Korotaev en hoopt hem nu van het belang van het teruggeven van de aandelen te overtuigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.