Roda JC haalt Serrarens terug naar Nederland

Reacties

Fabian Serrarens keert na één seizoen terug op de Nederlandse velden. De 29-jarige spits gaat aan de slag bij Roda JC, dat hem transfervrij overneemt van het Poolse Arka Gdynia.

Roda JC haalt Serrarens terug naar Nederland
© Pro Shots

Serrarens vertrok vorig seizoen bij De Graafschap om zijn geluk te beproeven in Polen. Daar speelde hij het afgelopen seizoen negentien wedstrijden in de Poolse competitie, maar hij kwam niet tot scoren op het hoogste niveau in Polen. Tot overmaat van ramp degradeerde Arka Gdynia naar het tweede Poolse niveau, maar daar speelt de Poolse club dus zonder de Nederlandse spits die bij Roda JC rugnummer 9 krijgt. 

Roda JC heeft de ex-spits van Almere City FC, Telstar en De Graafschap vastgelegd tot het einde van het huidige seizoen met een optie voor nog één seizoen. Hoewel Serrarens in Polen niet tot scoren kwam, kent de spits in Nederland wel een prima staat van dienst. In het seizoen 2017/2018 scoorde hij twaalf keer in 34 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden en was daarmee belangrijk bij de promotie van De Graafschap naar de Eredivisie. Op het hoogste niveau in Nederland maakte hij zeven goals in 27 wedstrijden. 

Jeffrey van As, technisch directeur Roda JC, is blij met de komst van de spits: 'Fabian is een zeer ervaren spits die zijn opleiding bij een topclub (Ajax, red.) heeft genoten. Hij heeft zowel in de Eredivisie als in de Keuken Kampioen Divisie bewezen dat hij een doelpunt kan maken. Met zijn fysiek voegt hij iets extra's toe aan onze selectie en krijgen we in onze aanvalslinie meer opties. We gaan proberen om hem, met behulp van zijn Poolse ex-werkgever, zo snel als mogelijk speelgerechtigd te krijgen', zo laat hij op de clubwebsite weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.