Roda JC en Van der Luer sluiten bewogen week af met teleurstelling in derby

Eric van der Luer heeft zondag een nare smaak overgehouden aan zijn debuut als interim-trainer van Roda JC Kerkrade. Zijn ploeg gaf tijdens de dertigste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie een 2-0 voorsprong weg in de derby tegen MVV Maastricht.

Roda JC Kerkrade
2 - 2
MVV Maastricht

Met de wedstrijd tegen de streekrivaal sloot Roda JC een uiterst hectische week af. Dinsdag kreeg hoofdtrainer Robert Molenaar te horen dat er tot zijn grote onvrede niet langer prijs wordt gesteld op zijn diensten, waarna clubicoon Van der Luer vanuit de beloften werd doorgeschoven.

In de eerste helft hield het niveau niet bepaald over. Roda JC probeerde het spel te maken, maar van enige dreiging was eigenlijk geen sprake. De bezoekers stichtten aanzienlijk meer gevaar. Na een klein kwartier trof Ricardo Ippel de lat, waarna nog geen tien seconden later Joeri Schroijen de paal raakte. Ook Jordy Croux liet zich gelden met enkele acties.

Het was niet MVV, maar Roda JC dat de ban brak. Acht minuten na rust lag de defensie van de bezoekers bij een dieptepass opeens helemaal open. Vervolgens stelde Mart Remans de meegelopen Livio Milts in staat de 1-0 aan te tekenen. Namens Schroijen was MVV dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Tom Muyters (die van Van der Luer de voorkeur kreeg boven Radomir Novakovic) redde bekwaam op zijn inzet.

Roda JC was een stuk effectiever. Uit een counter halverwege de tweede helft maakte Remans er 2-0 van door koelbloedig raak te schieten. Ippel claimde dat in de aanloop naar dit doelpunt een overtreding op hem zou zijn begaan. MVV bleef het logischerwijs proberen en vergrootte in de 78ste minuut de spanning. Op aangeven van Schroijen tikte Anthony van den Hurk binnen. Deze aanval was wonderschoon en ook in de 86ste minuut legde MVV met een paar passes de defensie van Roda JC helemaal open. Croux rondde succesvol af: 2-2. Hoewel de bezoekers nog enkele mogelijkheden kregen op de 2-3 bleef het daarbij.

Door de remise hebben Roda JC en MVV na dertig speelrondes beide 44 punten. Daarmee delen ze met SC Cambuur de achtste plaats.