Roda JC blameert zich op eigen veld tegen werklozenelftal

Team VVCS heeft voor een kleine stunt gezorgd door Roda JC Kerkrade in het Parkstad Limburg Stadion te trakteren op een 1-2 nederlaag.

De seizoenkaarthouders van Roda JC mochten gratis naar het oefenduel met Team VVCS en zij zullen geschrokken zijn. Twee maanden na de degradatie uit de Eredivisie lijken de Limburgers nog niet klaar voor het nieuwe seizoen, waarin trainer Robert Molenaar de club naar promotie hoopt te leiden.

Roda JC was de voorbereiding nog goed begonnen met overwinningen op KVC Oranje (0-12) en Alemannia Aachen (1-0), maar tegen Team VVCS gaf de ploeg van Molenaar niet thuis. Het werklozenelftal kwam in de zeventiende minuut op voorsprong via Norair Aslanyan, die in Nederland speelde voor FC Groningen, BV Veendam, SC Cambuur, PEC Zwolle, FC Emmen, Willem II, Almere City FC en Telstar.

En daar bleef het niet bij, want Emilio Priëto - die in de jeugd van PSV, FC Utrecht, Vitesse, NEC en RKC Waalwijk speelde - verdubbelde na rust de voorsprong van de bezoekers. Roda JC kwam nog wel terug in de wedstrijd door een doelpunt van Brandon Lee Griffiths, die op dit moment op proef is in Kerkrade. Verder dan 1-2 kwam de Limburgse club echter niet.

Roda JC Kerkrade speelt in de voorbereiding nog tegen FC Eindhoven, SV Darmstadt 98 en FC Den Bosch. Op 17 augustus komt Jupiler League-kampioen Jong Ajax op bezoek bij de start van de Keuken Kampioen Divisie.