Roda geeft Malki de tijd

Reacties

Roda JC neemt op korte termijn waarschijnlijk geen besluit over het eventueel contracteren van spits Sanharib Malki (33). De clubloze Syriër, tussen 2011 en 2013 goed voor 42 competitiegoals in Kerkrade, traint sinds vorige week mee bij de hekkensluiter van de Eredivisie.

Roda geeft Malki de tijd

Roda snakt naar meer scorend vermogen, maar gaat voorzichtig te werk. Ook Malki zelf wil volgens technisch directeur Harm van Veldhoven eerst helemaal fit worden. 'Sana beseft dat hij conditioneel top moet zijn om ook maar een klein beetje aan de verwachtingen te kúnnen voldoen', zegt Van Veldhoven.

'Hij wil graag weer ergens aan het voetballen komen, ook omdat hij met Syrië naar het WK wil. Maar hij wil niks forceren en geen druk leggen op onze spelersgroep of trainersstaf. En onze mogelijkheden zijn zeer beperkt. We geven elkaar nu een week of drie, vier de tijd. Kan Sana in zijn ritme komen, wennen aan ons kunstgras ook. En kunnen we samen bekijken of en hoe we iets voor elkaar kunnen betekenen.'

Zonder Malki verloor Roda zaterdag ook het vijfde competitieduel. Op eigen veld gingen de Limburgers met 1-3 ten onder tegen Willem II. Daardoor is Roda nu nog de enige club in de Eredivisie zonder punten.

Een analyse over het spel van Roda.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.