Roda aarzelt niet na flinke opleving van Vente

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft de optie in het aflopende contract van Dylan Vente gelicht. De clubtopscorer staat zodoende een extra jaar onder contract in Kerkrade, hoewel het maar de vraag is of hij volgend seizoen ook daadwerkelijk in het shirt van Roda speelt.

Roda aarzelt niet na flinke opleving van Vente
© Pro Shots

Vente vertrok twee jaar geleden transfervrij van Feyenoord naar Roda en tekende een tweejarig contract met een optie op een extra jaar. In een seizoen waarin de spits al veertien keer scoorde in de Keuken Kampioen Divisie, heeft Roda toegeslagen door die optie te lichten. Vente speelde 68 wedstrijden voor Roda, waarin hij tot 39 doelpunten en 12 assists kwam. Hij werd dit seizoen topscorer van de eerste periode en pakte daarmee een prijs (zie hoofdfoto). Op de algemene topscorerslijst staat Vente tweede achter Emil Hansson van Heracles Almelo.

Met de contractverlenging zorgt Roda ervoor dat Vente niet transfervrij vertrekt uit Kerkrade. Volgens bronnen van VI wordt de spits gevolgd door clubs in de Eredivisie. Roda zelf meldt echter dat het hoopt om Vente langer te binden en dat club en speler hierover in gesprek gaan.

Roda liep vorig seizoen met Vente in de gelederen promotie naar de Eredivisie mis. Ondanks een goal van de spits werden de Limburgers in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld door Excelsior. Dit seizoen moet Roda het vooralsnog doen met een teleurstellende twaalfde plek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.