Rocchi reageert op kritiek na Chelsea-Ajax: 'Ik werd boos toen ik dat las'

Reacties

Gianluca Rocchi heeft in een documentaire van de UEFA gereageerd op zijn veelbesproken rol in het Champions League-duel van Ajax met Chelsea van vorig seizoen. De voormalige Italiaanse toparbiter vond het niet leuk om te lezen dat hij de wedstrijd kapot zou hebben gemaakt.

Rocchi reageert op kritiek na Chelsea-Ajax: 'Ik werd boos toen ik dat las'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
4 - 4
Ajax
Ajax

Rocchi haalde zich op 5 november 2019, nu ruim een jaar geleden, de woede van heel Ajax op zijn hals door in kort tijdsbestek Daley Blind en Joël Veltman van het veld te sturen en een penalty te geven aan Chelsea. Het leidde ertoe dat de Amsterdammers met negen man nog bijna ten onder gingen op Stamford Bridge, nadat ze in de 55ste minuut nog op 1-4 waren gekomen via Donny van de Beek. De ploeg van trainer Erik ten Hag sleepte er nog een punt uit, maar Ajax hield een vervelende smaak over aan het uitduel met Chelsea.

Rocchi, inmiddels gestopt vanwege zijn leeftijd (47), benadrukt in de documentaire dat hij simpelweg de regels hanteerde. In het fragment is te horen hoe de besluitvorming in die hectische minuut plaatsvindt. Eerst luidt het oordeel: penalty en (tweede) gele kaart voor Blind, voor de overtreding die eraan vooraf ging (er werd voordeel gegeven). Rocchi vraagt aan zijn assistenten of ze het eens zijn met de penalty. Het antwoord is ja, omdat Veltman zijn arm uitstak. Het oordeel: ook de 'nummer 3' krijgt een tweede gele kaart en dus een penalty tegen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die driedubbele straf voor Ajax leidde ertoe dat Rocchi flink werd bekritiseerd. De Italiaan zou de wedstrijd kapot hebben gemaakt. 'Als er problemen zijn, vind ik dat niet leuk. Als ik lees dat mensen vinden dat ik de wedstrijd kapot heb gemaakt... Ik wil helemaal niets kapot maken. Ik wil alleen de regels van het spel respecteren', reageert de ex-toparbiter in Man in the Middle. 'Misschien heb ik fouten gemaakt, maar als ik lees dat de scheidsrechter de wedstrijd kapot heeft gemaakt, is dat frustrerend. Maar op het moment zelf word ik erg boos, want dat klopt niet.'

Rocchi heeft zijn werk altijd naar eer en geweten gedaan, zo probeert hij duidelijk te maken. 'Ik ga alleen van huis om mijn werk goed te doen met respect voor de teams en de mensen in het stadion. Ik heb nog nooit een seconde in mijn leven gedacht om iets kapot te maken', aldus de Italiaan, die begin augustus met Juventus - AS Roma zijn laatste Serie A-wedstrijd floot en daarna een punt zette achter zijn loopbaan. 'Chelsea-Ajax was een van mijn laatste wedstrijden van mijn carrière, maar het was een fantastische wedstrijd om scheidsrechter te zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.