Robben vond Ronaldo de beste, Advocaat koos voor Messi

Reacties

Cristiano Ronaldo werd maandagavond met de ruime meerderheid van de stemmen (43 %) verkozen tot Beste Speler van het Jaar. Voetbal International dook in de cijfers om een aantal stemmen van de aanvoerders en bondscoaches uit te lichten.

Robben vond Ronaldo de beste, Advocaat koos voor Messi

Arjen Robben bracht zijn stemmen uit op drie spelers van zijn voormalig werkgever Real Madrid. Ronaldo was zijn nummer één, Sergio Ramos zijn nummer twee en Marcelo zijn nummer drie. Bondscoach Dick Advocaat koos voor een topdrie met Lionel Messi op één, Ronaldo op twee en Neymar op drie. De stemmen leveren respectievelijk vijf, drie of één punt op.

De prijswinnaar Ronaldo verkoos drie ploeggenoten in zijn topdrie. Luka Modric stond op één, Ramos op twee en Marcelo op drie. Ook Messi koos voor drie van zijn ploeggenoten van afgelopen seizoen bij Barcelona. Luis Suárez was zijn nummer één, Andrés Iniesta zijn nummer twee en Neymar zijn nummer drie. Laatstgenoemde verliet Barcelona afgelopen zomer voor een megatransfer naar Paris Saint-Germain.

Teamgenoten
Het is overigens geen geheim dat trainers en aanvoerders regelmatig kiezen voor bekenden. Zo stond bij Eden Hazard bijvoorbeeld zijn Chelsea-teamgenoot N'Golo Kanté op één en Uruguay-captain Diego Godín koos zijn landgenoot Suárez als beste. De Spaanse Bondscoach Julen Lopetegui pikte er drie Spanjaarden uit voor zijn topdrie (Ramos, Dani Carvajal en Iniesta) en de Duitse bondsoach Joachim Löw had een plekje ingeruimd voor twee van zijn landgenoten: Toni Kroos en Manuel Neuer.

Bekijk hier de volledige lijst met stemmen van de bondscoaches, aanvoerders en journalisten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.