Robben verlengt contract bij Bayern met twee jaar

Reacties

Arjen Robben zal nog deze maand zijn handtekening zetten onder een nieuw contract dat hem tot 2017 aan Bayern München bindt. Momenteel heeft de vleugelspeler nog een verbintenis tot 2015 met de Zuid-Duitse club.

Robben verlengt contract bij Bayern met twee jaar

Vermoedelijk sluit de dertigjarige Arjen Robben zijn carrière af bij Bayern München. Zijn vader en zaakwaarnemer Hans Robben gaat de komende weken om de tafel met (onder anderen) bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge en clubpresident Uli Hoeness om te onderhandelen over een nieuwe verbintenis.

Medio 2017 is Robben 33,5 jaar, waarna hij in overleg met Bayern bepaalt of hij al dan niet nog een jaar doorgaat. Tegen die tijd moet de Groninger zich dan wel topfit voelen en zowel club als speler moet dan denken dat ze nog van waarde zijn voor elkaar. Rummenigge liet in december vorig jaar al weten graag verder te willen met Robben.

In de optiek van Bayern behoort Robben tot de vier kernspelers van de ploeg, met verder Manuel Neuer, Franck Ribéry en Philipp Lahm. De relatie tussen de familie Robben en de leiding van Bayern München is zo goed dat de gesprekken niet veel tijd in beslag zullen nemen. Hans Robben onderhandelde met Rummenigge en Hoeness sowieso nog nooit langer dan tien minuten. Over geld hoeven beide partijen het niet eens te hebben, want Robben behoort tot de best betaalde spelers van Bayern (en Duitsland). Het zal vooral gaan over de sportieve plannen van de club én trainer Josep Guardiola, alsmede de medische begeleiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.