Robben ontbreekt bij eerste oefenduel FC Groningen

Reacties

Trainer Danny Buijs kan niet wachten om zijn elftal zaterdag weer in actie te zien in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Oefenpartner Heracles Almelo hoeft nog geen rekening te houden met Arjen Robben.

Robben ontbreekt bij eerste oefenduel FC Groningen
© Pro Shots

De laatste echte wedstrijd van Groningen in eigen huis dateert alweer van 8 maart. De Groningers staan te popelen om weer in actie te komen en de weg naar het nieuwe seizoen begint zaterdagavond (aftrap 20.00 uur) écht met het eerste oefenduel. Bij De Trots van het Noorden zijn alle ogen de laatste weken natuurlijk gericht op de teruggekeerde Arjen Robben, maar tegen Heracles zal de 36-jarige aanvaller niet in de spotlights staan.

Buijs geeft op de clubsite uitleg over het niet laten spelen van Robben: 'Voor hem geldt een individueel programma dat erop gericht is dat hij er bij is als we de competitie starten, thuis tegen PSV. Dat is het doel. Op dit moment ziet dat er heel goed uit, waarbij we onderweg in zijn maatplan af en toe dingen moeten bijsturen. Wat ik al zei: het gaat uiteindelijk om de start van de competitie.'

De coach gaat tegen Heracles veel spelers speeltijd geven. Er worden bij de thuisploeg twee teams opgesteld en alle spelers die beschikbaar zijn gaan een helft spelen. De uitzondering is Sergio Padt, die negentig minuten onder de lat staat. Vrijdag werd bekend dat de transfer van de doelman naar FC Emmen is afgeketst. De dertigjarige doelman wil FC Groningen toch niet verlaten voor een overstap naar de ploeg van trainer Dick Lukkien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.