Robben-loos FC Groningen wint mét talenten en transfertargets van Heracles

Reacties

Op personeel vlak gaat er waarschijnlijk nog het nodige gebeuren bij FC Groningen, maar sportief hebben de noorderlingen in ieder geval al een eerste opsteker binnen. Dankzij een door talenten uit de eigen jeugd gecreëerde goal werd Heracles Almelo verslagen: 1-0.

Robben-loos FC Groningen wint mét talenten en transfertargets van Heracles
© Pro Shots

Een paar weken geleden stond het oefenduel tussen FC Groningen en Heracles al in veel agenda's omcirkeld. Het had namelijk zomaar de eerste keer kunnen zijn dat fans van de noorderlingen (en voetballiefhebbers in het algemeen) Robben aan het werk zouden zien, sinds zijn terugkeer bij De Trots van het Noorden. Zo ver kwam het echter niet. Nadat hij de eerste openbare groepstraining al aan zich voorbij liet gaan, moest de vedette ook de eerste oefenpot laten schieten. 'Voor hem geldt een individueel programma dat erop gericht is dat hij er bij is als we de competitie starten, thuis tegen PSV', legde trainer Danny Buijs eerder al uit.

Zonder Robben, maar mét drie middelpunten van transferperikelen, verscheen FC Groningen zaterdag in het kader van het FOX Sports Eredivisie Comeback-toernooi aan de aftrap. Sergio Padt (die begin deze week nog op weg leek naar FC Emmen), Deyovaisio Zeefuik (die zeer nadrukkelijk aast op een vertrek naar Hertha BSC) en Azor Matusiwa (begeerd door clubs uit Frankrijk) begonnen allemaal in de basis, net als onder anderen nieuwkomer Wessel Dammers.

Zij zorgden er mede voor dat FC Groningen voor rust een overwicht had, al kwam de thuisploeg niet tot scoren en raakte Heracles-nieuwkomer Rai Vloet de lat. Scoren lukte de mannen van Buijs kort na rust wél. Die goal was een co-productie van twee zelfopgeleide talenten: Remco Balk gaf de assists, Kian Slor scoorde. Die 1-0 bleek ook de eindstand, waardoor FC Groningen een roerige week positief afrondde. De inmiddels niet meer aan de orde zijnde Emmen-transfer van Padt zorgde voor de nodige opschudding, terwijl ook de situaties van Matusiwa en Zeefuik nog altijd boven de club hangen.

Complexe situatie Zeefuik: 'Zeldzaam dat een speler zo zijn kaarten op tafel legt'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.