Robben leidt zege Bayern in met heerlijke volley

Bayern München heeft zaterdag vrij eenvoudig gewonnen van Bayer Leverkusen. Na een tegenvallende en tumulteuze start leidde Arjen Robben met een heerlijk doelpunt de competitiezege in. Bayern verzuimde daarna het krachtsverschil uit te drukken in de score.

Bayern München
3 - 1
Bayer Leverkusen

De wedstrijd leverde al vroeg spektakel op. In de vierde minuut stopte Manuel Neuer de penalty van Kevin Volland en hij keerde ook knap de rebound van dichtbij. Scheidsrechter Tobias Welz liet de strafschop opnieuw nemen, omdat meerdere spelers van Bayern te vroeg inliepen. Opvallend genoeg ging ditmaal Wendell achter de bal staan. De Braziliaan schoot wel raak.

Bayern rechtte snel de rug in de vermakelijke openingsfase. Binnen tien minuten schoot Corentin Tolisso met zijn tweede poging de gelijkmaker binnen. In de negentiende minuut kwam Bayern ook op voorsprong. Jonathan Tah kopte de bal in de voeten bij Robben, die rustig controleerde en de bal strak raak volleerde in de verre hoek: 2-1.

Het was de 97ste Bundesliga-goal van Robben (en zijn 140ste in totaal voor Bayern). Enkele minuten na zijn doelpunt leek Robben dichter bij de bijzondere grens van honderd treffers te komen, toen hij opnieuw opdook voor het doel van Leverkusen. Maar zijn poging richting verre hoek zeilde naast.

Bayern bleef Leverkusen onder druk houden, maar creëerde voor rust geen opgelegde kansen meer. Beide ploegen verloren in de eerste helft een middenvelder. Leverkusen-captain Lars Bender en Tolisso moesten het veld geblesseerd verlaten. Met James Rodríguez als vervanger van de doelpuntenmaker bleef Bayern de dominante ploeg in de tweede helft.

In de zestigste minuut waren Robben en Thomas Müller dicht bij de 3-1, net als Robert Lewandowski een paar minuten later. Toen de wedstrijd al redelijk doodgebloed was, kreeg Karim Bellarabi rood voor een harde overtreding op Rafinha en maakte Rodríguez tegen tien man in de negentigste minuut alsnog de derde treffer voor Bayern met een kopbal.

Door de overwinning is koploper Bayern in aanloop naar een zware week met uitwedstrijden tegen Benfica (woensdag, Champions League) en Schalke 04 (zaterdag, Bundesliga) de enige ploeg met negen punten uit drie wedstrijden in de Bundesliga. Hertha BSC speelde immers gelijk tegen VfL Wolfsburg (2-2). Bayer Leverkusen blijft met nul punten hekkensluiter.