Robben hakt knoop door en gaat weer met voetbalpensioen

Reacties

Arjen Robben stopt ermee. De 37-jarige aanvaller heeft de knoop doorgehakt en keert terug naar zijn voetbalpensioen.

Robben hakt knoop door en gaat weer met voetbalpensioen
© Pro Shots

Na een glansrijke carrière bij FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München hing Robben in 2019 de voetbalschoenen al aan de wilgen. In de zomer van 2020 begon het toch weer te kriebelen en kondigde hij zijn rentree bij FC Groningen aan. 'Of dit lukt, weet ik nu nog niet. Wat ik wel weet, is dat het aan mijn inzet en motivatie niet zal liggen. Het is nu mijn droom om weer in het shirt van FC Groningen te spelen. Het kan iets heel moois worden', zei Robben, die in eerste instantie dus benadrukte dat het vooral om een poging tot een comeback ging. 'De club kan in deze periode alle hulp gebruiken om goed door de coronacrisis te komen.'

De seizoenkaarten vlogen in Groningen over de toonbank en ook de social media van FC Groningen groeiden stevig. De comeback van Robben in de Eredivisie? Die kwam er. Op 13 september trof Robben in Groningen zijn oude club PSV. Dat duel duurde voor de 96-voudig Oranje-international echter maar een half uur. Hoofdschuddend verliet hij geblesseerd het veld.

Op 18 oktober keerde Robben weer terug. Als invaller speelde hij het laatste kwartier mee in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, waarna hij opnieuw geblesseerd raakte. In de slotweken van de competitie was hij vervolgens weer helemaal terug Op 19 mei deed hij negentig minuten mee met Groningen, dat in het play-off-duel met 1-0 van FC Utrecht verloor.

Het bleken zijn laatste minuten als prof. Nadat hij al meerdere keren aangaf te tobben met de huidige situatie stopt hij er nu definitief mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

A. Robben


Geboortedatum:
23 januari 1984
Leeftijd:
40
Geboorteplaats:
Bedum
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
80 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.