Robben gaat zich richten op de play-offs met Groningen

Arjen Robben is er zondag niet bij, wanneer FC Groningen het opneemt tegen PEC Zwolle. De aanvaller krijgt rust en kan zich zo alvast opladen voor de play-offs om Europees voetbal.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 0
FC Groningen

Robben (37) is na een moeizame revalidatie weer fit en maakte in de afgelopen maand speelminuten tegen SC Heerenveen, Sparta Rotterdam, FC Emmen en AZ. Tegen Emmen deed hij als basisspeler bijna tachtig minuten mee en had hij met twee assists een groot aandeel in de 0-4 overwinning. Afgelopen donderdag, tegen AZ, speelde Robben als invaller een minuut of zeven.

'Dat ik vandaag überhaupt erbij ben geweest is positief, maar normaal doe je dat niet', zei Robben na afloop tegen ESPN over het drukke schema. Hij vertelde toen al dat hij niet wist of hij zondag weer van de partij zou zijn. Danny Buijs heeft nu duidelijkheid gegeven: hij neemt Robben niet mee voor de uitwedstrijd tegen PEC.

Voor Groningen staat er zondag niet bijzonder veel meer op het spel. De ploeg van Buijs kan nog een plekje stijgen op de ranglijst, maar zal het in de play-offs sowieso gaan opnemen tegen FC Utrecht. Deze wedstrijd staat voor woensdag al op het programma.