Robbemond baalt van penalty: 'Ik had 'm niet gegeven'

Reacties

Reinier Robbemond baalt van zijn eerste nederlaag als hoofdcoach van Willem II. Hoewel hij de penalty van Excelsior niet als de enige reden wil aanvoeren, meent hij wel dat de in zijn ogen onterechte strafschop bepalend was. Bij Excelsior was er na de nipte 2-1 zege trots.

Robbemond baalt van penalty: 'Ik had 'm niet gegeven'

'Tot dat moment zijn we heer en meester en dan schieten we onszelf in de voet', zo haalde Robbemond in gesprek met de NOS de 0-1 in de 28ste minuut terug. Darryl Lachman verloor zelf de bal, veroorzaakte een penalty met een overtreding op Mike van Duinen én kreeg een rode kaart. 'Darryl maakt daar inderdaad een fout', zo beaamde Robbemond.

'En dan is het de vraag of het een penalty is? Ik had het idee dat hij al aan het vallen was voordat die hand überhaupt naar zijn schouder ging. Maar goed, de scheidsrechter zegt dat het volgens de regels rood is. Volgens mij is het een contactsport; ik vind dit wel heel zwaar bestraft', zo ventileerde Robbemond zijn lichte ongenoegen. 'Het is wedstrijdbepalend, ik vind dat de scheidsrechter een fout maakt. Ik had hem niet gegeven. Maar goed, Darryl maakt daar ook een fout. Natuurlijk is Darryl nu stil, hij is zelfkritisch genoeg om te weten dat hij daar in de fout gaat', aldus Robbemond, die na rust wel een ploeg zag die hem kon bekoren. Tot een punt leidde dat niet meer.

Collega-trainer Mitchell van der Gaag was vooral tevreden met het resultaat. 'Nee, niet zozeer fortuinlijk', zo antwoordde hij licht geagiteerd bij een vraag over de factor geluk. 'Je weet immers nooit hoe een wedstrijd anders verlopen was. Na die penalty hadden we meer moeten scoren en het duel moeten beslissen. Dat doen we niet en daardoor maken we het onszelf moeilijk.'

Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed voor de Kralingers. 'De eerste thuiszege van 2018, 38 punten en meer punten dan vorig jaar. Het is al met al een mooie avond. Een tiende plaats, dat is knap. Dat betekent dat je over een heel seizoen stabiel bent geweest', zo somde hij tot tevredenheid de cijfers op die de knappe prestatie van Excelsior onderschrijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.