RKC zet Van den Berg op straat: 'Chemie is verdwenen'

Reacties

RKC Waalwijk heeft Peter van den Berg na een dienstverband van bijna drie jaar ontslagen. De trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende prestaties in de Jupiler League.

RKC zet Van den Berg op straat: 'Chemie is verdwenen'

De clubleiding zegt in een statement onvoldoende perspectief te zien voor een verdere samenwerking. Algemeen directeur Frank van Mosselveld geeft een toelichting: 'Na de hoopgevende prestaties en de positieve ontwikkelingen van de club vorig seizoen is er afgelopen zomer meer geïnvesteerd om de sportieve ambities verder kracht bij te zetten. Tot ieders teleurstelling zijn de prestaties in de eerste seizoenshelft ondermaats gebleken. Ook is de chemie tussen Peter van den Berg en de spelers verdwenen.'

RKC staat na negentien speelronden vijftiende in de Jupiler League. De uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles van vrijdagavond is de laatste gebleken met Van den Berg aan het roer. In Deventer werd het 0-0.

Van den Berg werd in februari 2015 aangesteld bij de Brabanders. De 46-jarige coach eindigde met RKC achtereenvolgens als twintigste, achttiende en tiende op het tweede niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.