RKC vergroot zorgen Excelsior met spectaculaire comeback

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag de eerste competitiezege van het seizoen geboekt. Tegen Excelsior knokte de ploeg van Joseph Oosting zich na rust op spectaculaire wijze terug van een achterstand in een vermakelijke wedstrijd.

RKC Waalwijk
5 - 2
Excelsior
Excelsior

RKC verloor in augustus alleen van Feyenoord, maar winnen lukte nog niet. Zo gaven de Brabanders een 2-0 voorsprong uit handen tegen zowel FC Utrecht (2-2) als Vitesse (2-2). Tegen Excelsior waren de rollen omgekeerd, want de Kralingers kenden na afgetekende nederlagen tegen FC Twente (4-0) en PSV (6-1) een goede start in het Mandemakers Stadion.

Het duel met RKC begon door het geblesseerd uitvallen van aanvaller Marouan Azarkan al meteen met een tegenvaller, maar uitgerekend zijn vervanger opende na een kwartier de score. Uit een afgemeten voorzet van linksback Nathan Tjoe-A-On plaatste Justin Baas de bal op knappe wijze in de verre hoek achter keeper Etienne Vaessen.

Marouan Azarkan viel al vroeg uit met een blessure.

RKC herstelde zich goed van die vroege achterstand en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er in de 38ste minuut, toen Shawn Adewoye raak kopte uit een corner van Florian Jozefzoon. De vreugde was echter van korte duur, want nog voor rust herstelde Excelsior de voorsprong. Ook Redouan El Yakoubi knikte raak na een hoekschop van Baas.

Zo leek Excelsior op weg naar de derde zege van het seizoen, maar na rust zette RKC het duel in een tijdsbestek van tien minuten naar zijn hand. Eerst tekende Pelle Clement, de vervanger van de geblesseerde Patrick Vroegh, voor de gelijkmaker uit een voorzet van Julian Lelieveld. Daarna knalde Thierry Lutonda (foto) raak op aangeven van invaller Julen Lobete.

Met onder anderen aanwinst Lazaros Lamprou als invaller probeerde Excelsior zich op te richten, maar het kon geen vuist meer maken. RKC liep zelfs nog uit naar een ruimere zege door rake kopballen van Vurnon Anita en Michiel Kramer. Zo zit de eerste driepunter in de tas van RKC. De zorgen zijn voor Excelsior, dat vijftien goals incasseerde in de laatste drie duels.