RKC vergroot crisis NAC met bekeruitschakeling

NAC Breda is in de eerste ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi uitgeschakeld door RKC Waalwijk. Kort voor en na de rust werd het verschil gemaakt in het Mandemakers Stadion.

RKC Waalwijk
2 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Zonder zelfvertrouwen reisde NAC af naar Waalwijk, aangezien de laatste vier duels in de Eredivisie allemaal werden verloren door de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag. Na zes wedstrijden bezet de nummer veertien van vorig seizoen een teleurstellende zeventiende plaats. Alleen FC Groningen doet het - op basis van het aantal gemaakte doelpunten - slechter.

Van der Gaag besloot om tegen RKC zijn elftal op liefst zeven plaatsen te wijzigen. Alleen doelman Benjamin van Leer, Fabian Sporkslede, Anouar Kali en Mitchell te Vrede behielden hun basisplaats. De bezoekers begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kregen ook verschillende mogelijkheden. Vier minuten voor rust was Gervane Kastaneer dicht bij de openingstreffer; zijn inzet belandde echter op de lat.

Nog geen minuut later was het wél raak, maar aan de andere kant. Nikki Baggerman reageerde attent op een te korte terugspeelbal van Sporkslede op Van Leer en prikte binnen. NAC was aangeslagen, want niet veel later was ook Mario Bilate gevaarlijk. Uiteindelijk kwam de 2-0 al vroeg na rust. Een vrije trap van Dylan Seys ging onder de muur door, aangezien Te Vrede zo ongeveer als enige sprong.

NAC Breda kwam die tegenvallers kort voor en na rust niet meer te boven, waardoor de ploeg van Van der Gaag voor de vijfde keer op rij onderuit ging. Zaterdag krijgt het kans op eerherstel als koploper PSV op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion. RKC Waalwijk kan zich opmaken voor een langer bekeravontuur en gaat vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie op bezoek bij Almere City FC.