RKC stuurt vuurwerkrekening naar Ajax en laat bizar filmpje Seys onbestraft

Reacties

Ajax kan een rekening vanuit Waalwijk tegemoetzien. De hekkensluiter van de Eredivisie gaat de schade die de supporters van Ajax zaterdag aanrichtten in het Mandemakers-stadion verhalen op de Amsterdammers.

RKC stuurt vuurwerkrekening naar Ajax en laat bizar filmpje Seys onbestraft
© Pro Shots

Tijdens het competitieduel tussen RKC en Ajax (1-2) staken de meegereisde fans van Ajax onder meer fakkels af. Een paar van die fakkels kwamen op het veld terecht. Er is schade aangericht aan een stuk van de hybride-grasstrook langs het hoofdveld, stoeltjes, een toilet en hekwerk in het stadion.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld kon tegenover het Brabants Dagblad nog niet zeggen om welk bedrag het gaat. 'Het gaat om verschillende zaken die allemaal eerst getaxeerd moeten worden', zei hij. Vooral de schade van de inloopstrook is volgens Van Mosselveld lastig in te schatten. Deze is net nieuw, nadat RKC in de zomer het kunstgras in het stadion verving door echt gras, met stroken hybride-gras aan de zijkanten.

De competitiewedstrijd tussen RKC en Ajax werd door het afgestoken vuurwerk tijdelijk stilgelegd. De kans is zo groot dat Ajax ook een boete van de KNVB zal krijgen. Buiten het stadion werd siervuurwerk afgestoken. De fans van Ajax protesteerden op deze manier tegen een straf die de club kreeg van de UEFA. Na ongeregeldheden bij de uitwedstrijd tegen Valencia mag Ajax geen uitfans meenemen naar de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea.

Seys
RKC-aanvaller Dylan Seys, die al een tijdje geen deel meer uitmaakt van de A-selectie, kon het vuurwerk overigens wel waarderen. Hij filmde de actie van de Ajax-fans, zong duidelijk hoorbaar de Ajax-liederen mee en plaatste de beelden hiervan op zijn Instagram-pagina. Seys verwijderde zijn post zondagmiddag, maar toen hadden veel RKC-spelers het provocerende filmpje al gezien.

Van Mosselveld laat weten dat er geen overtuigend bewijs is en dat de opmerkelijke actie van Seys daarom onbestraft blijft. 'Maar als je naar de reacties van supporters van RKC kijkt, wordt Seys al genoeg gestraft', aldus Van Mosselveld. Seys deed eind augustus voor het laatst mee bij de Waalwijkers. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.