RKC reageert op matchfixingzaak: 'Zes maanden geleden al op de hoogte'

Reacties

In navolging van Roda JC heeft ook RKC Waalwijk een statement naar buiten gebracht. Dat doen de Brabanders uiteraard naar aanleiding van de matchfixing-onthulling die zondag openbaar werd.

RKC reageert op matchfixingzaak: 'Zes maanden geleden al op de hoogte'
© Pro Shots

Dit weekend kwam naar buiten dat vijf spelers van Jong RKC zouden zijn omgekocht om de wedstrijd tegen Jong Roda JC in november 2019 te verliezen. Dat verklaarde een fixer in de podcast Gefixt van de NOS. Ook één speler van de Limburgers was daarbij betrokken, aldus de spreker.

'RKC is zes maanden geleden door de NOS op de hoogte gebracht van de inhoud van de podcast en heeft direct daarna melding gemaakt bij de KNVB', zo laten de Brabanders nu weten. 'Tevens heeft de club direct zelf onderzoek gedaan, beelden bekeken en uiteraard deze beelden beschikbaar gesteld voor verder onderzoek.'

RKC laat het verder bij een algemeen statement over matchfixing. 'De podcast Gefixt toont (nogmaals) aan hoe gevoelig het voetbal kan zijn voor benaderingen door criminelen om wedstrijden te ‘fixen’. Met deze nieuwe inzichten kunnen politie, OM en overheid vervolgstappen bepalen. De KNVB en RKC Waalwijk willen uiteraard graag helpen waar mogelijk en hopen dat de autoriteiten, met al hun opsporingsmogelijkheden verder onderzoek doen naar dit dossier.'

Eerder op de maandag reageerde Roda JC ook al. De KNVB heeft al laten weten dat het voorlopig nog geen zaak kan beginnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.