RKC presenteert Oosting als opvolger Grim

Reacties

Joseph Oosting is zoals verwacht de nieuwe trainer van RKC Waalwijk. De 49-jarige Emmenaar komt over van Vitesse en is bij de Brabanders de opvolger van Fred Grim.

RKC presenteert Oosting als opvolger Grim
© Pro Shots

Grim verruilde vorige week RKC Waalwijk voor Willem ll. Daarop startte de club een zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer en kwam al snel uit bij Oosting, zoals VI meldde. Begin deze week reisde een delegatie van RKC af naar het vakantieadres van de trainer in Italië, om met hem in gesprek te gaan. Die gesprekken hebben nu geresulteerd in contract tot medio 2023.

Oosting is trots dat hij bij RKC aan de slag kan gaan als hoofdcoach in het betaald voetbal. 'De missie en visie van de club passen bij mij als trainer', zegt hij op de clubwebsite. 'Ik kijk er dan ook naar uit om samen met de staf op een creatieve en innovatieve manier werkzaam te zijn. Met als doel ontwikkeling van het team en spelers. Ik kijk reikhalzend uit naar de start van het seizoen, samen met het team, supporters en partners van RKC.'

'Het is onze missie om het team en spelers als individu te ontwikkelen', reageert directeur Frank van Mosselveld. 'Dit is dan ook hét uitgangspunt in de bedrijfsstrategie van de club. In het verlengde van die missie hoort een bepaald trainersprofiel. Met de komst van Joseph halen we een hoofdtrainer in huis die uitstekend in dit profiel past en als beginnende hoofdtrainer in het betaald voetbal bij RKC Waalwijk de kans krijgt zichzelf verder te ontwikkelen.''

Oosting had als assistent-trainer bij Vitesse nog een contract tot medio 2022. Voor de voormalig speler van BV Veendam en FC Emmen is het zijn eerste hoofdklus als trainer in het betaalde voetbal, al was hij in 2019 na het ontslag van Leonid Slutsky al vier wedstrijden interim-trainer bij Vitesse. In het amateurvoetbal was Oosting coach van ACV Assen en WKE.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.