RKC draagt krankzinnige Houdini-act op aan onwel geworden teamarts

Reacties

In de schaduw van het uitbundige promotiefeest van RKC Waalwijk ging het bij de Brabanders na de gewonnen play-offfinale tegen Go Ahead Eagles toch vooral ook over de teamarts. Die was in de rust onwel geworden, waarna RKC een bizarre tweede helft afwerkte, met promotie als beloning. Als eerbetoon aan hun dokter, zo lieten de spelers na afloop weten.

RKC draagt krankzinnige Houdini-act op aan onwel geworden teamarts

Het was in meerdere opzichten een krankzinnige avond voor RKC. Het kwam na een 0-2 voorsprong en een 1-2 ruststand met 3-2 achter, wat na de 0-0 uit het heenduel uitschakeling zou hebben betekend. In de slotfase maakte Hans Mulder echter 3-3, voordat uitgerekend ex-RKC'er Pieter Langedijk in de laatste officiële minuut de 4-3 binnenschoot. Daarmee was het echter nog niet gedaan. In de 95ste en 98ste minuut werd het door Stijn Spierings en Mario Bilate 4-5, waarmee RKC dankzij een Houdini-act promoveerde naar de Eredivisie.

Die ontknoping was het slotstuk van een tweede helft die voor de Waalwijkers bizar begon. Tijdens de rust was een van de stafleden van RKC in de kleedkamer onwel geworden. Later werd bekendgemaakt dat het om de teamarts ging, hij zou een hartaanval hebben gehad. Al vrij snel werd duidelijk dat het relatief meeviel, iets wat RKC kort na de wedstrijd ook bevestigde. De man ligt buiten levensgevaar in het ziekenhuis, maar desondanks zat de schrik en emotie er bij de spelers uiteraard goed in.

Zeker bij keeper Etiënne Vaessen, die met de tranen in zijn ogen het veld betrad na rust. 'Weet je wat het is...', sprak hij in het feestgedruis tegenover FOX Sports. 'We gingen de kleedkamer in en hoorden toen iemand neervallen: dat was de doc. We mochten de kleedkamer niet uit en hoorden allemaal van die piepjes. Mijn vader heeft drie jaar geleden een hartstilstand gehad, dus dat komt dan naar boven. Ik wist even niet wat ik moest doen, ik krijg het nu weer moeilijk. Onwerkelijk, maar gelukkig gaat het goed, anders had ik hier niet staan feesten.'

Vaessen kon niet geloven wat er was gebeurd. 'Onze dokter is een geweldige man, altijd netjes en vriendelijk. Ik kon het op een gegeven moment niet meer handelen, maar mijn collega's kwamen naar me toe en zeiden: Je moet dóór, je moet het voor de dokter doen. Daar had ik zelf wel moeite mee, wat doet het er dan allemaal toe?' Met zijn collega's bedoelde hij reservekeepers Kees Heemskerk en Jordy Zielschot, die door Vaessen voor de camera werden getrokken. 'Deze twee hebben me erdoorheen gesleept, dat zal ik nooit meer vergeten.'

Ook routinier Henrico Drost stond na de wedstrijd met trillende stem voor de FOX-camera. 'Verschrikkelijk, als je zoiets ziet. Twee of drie gasten waren zó emotioneel, ze waren aan het janken. En dan moet je je nog gaan voorbereiden op de tweede helft... Gelukkig hoorden we nog in de rust dat hij bij was. Laten we dit dan maar aan het opdragen. Of ja, dat klinkt wat zwaar, maar dit hebben we voor hem gedaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'RKC promoveert terecht na waanzinnig duel bij Go Ahead'
Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.