Riqui Puig toont met heerlijke treffer opnieuw zijn klasse in de MLS

Reacties

Een glansrol bij Barcelona was hem niet gegeven, maar in de Verenigde Staten bewijst Riqui Puig alsnog dat hij een speler met bijzondere kwaliteiten is. Nu begint de middenvelder ook nog eens met scoren: vannacht deed hij dat op fraaie wijze tegen Philadelphia Union (3-1).

Riqui Puig toont met heerlijke treffer opnieuw zijn klasse in de MLS
© Pro Shots
LA Galaxy
LA Galaxy
3 - 1
Philadelphia Union
Philadelphia Union

De 23-jarige Puig was een kwartier voor tijd goed voor het slotakkoord. Dejan Joveljic legde de bal klaar voor de Spanjaard, die de ruimte had voor een schot en geen seconde twijfelde. Met zijn rechter kegelde Puig de bal in de bovenhoek.

Voor Puig betekende het zijn derde doelpunt van dit seizoen in de Major League Soccer en de tweede wedstrijd op rij waarin hij scoort. Afgelopen woensdag was het ook raak in de derby met Los Angeles FC. Die wedstrijd was het best bezochte MLS-duel aller tijden.

Puig werd opgeleid bij Barcelona en stond bekend als een groot talent. Hij haalde ook het eerste elftal, waarvoor hij 57 wedstrijden speelde, maar moest het voornamelijk met invalbeurten doen. Een échte doorbraak bleef uit en een jaar geleden stapte hij over naar LA Galaxy. Daar zijn ze bijzonder gelukkig met de voormalig Spaans jeugdinternational.

Drie jaar geleden leek Riqui Puig het nog te gaan maken bij Barcelona. Destijds verscheen dit verhaal op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.