Rigoureuze maatregelen na uitschakeling Egypte

Reacties

De schok was groot toen Egypte al in de achtste finale van de strijd om de Afrika Cup werd uitgeschakeld en de consequenties van de nederlaag tegen Zuid-Afrika zijn dan ook groot. De president van de Egyptische voetbalbond heeft ontslag genomen, maar niet voordat hij de bondscoach en diens voltallige technische staf de laan uitstuurde.

Rigoureuze maatregelen na uitschakeling Egypte

Egypte werd gastland van het Afrikaanse toernooi, nadat eerder nog Kameroen de organisatie uit handen werd genomen. De eer van het land stond op het spel, maar bondscoach Javier Aguirre faalde in zijn opzet. Zaterdagavond werd met 0-1 verloren van Zuid-Afrika in de achtste finale, een laat doelpunt betekende de beslissing in de wedstrijd.

De nederlaag kostte Aguirre zijn aanstelling, net als de staf die hij had meegenomen naar het nationale elftal van Egypte. Hani Abu Rida, president van de voetbalbond van Egypte, stelde de Mexicaan op de hoogte van zijn ontslag. Enkele uren later kondigde Abu Rida ook zijn eigen vertrek aan.

Egypte was topfavoriet om het toernooi in eigen land te winnen, volgens Abu Rida had de nationale ploeg alle steun van de regering gekregen om het eindtoernooi succesvol af te sluiten. Eerder in het toernooi werden grote landen als Marokko en Kameroen al uitgeschakeld. De overgebleven kanshebbers op de eindzege zijn: Senegal, Benin, Nigeria, Zuid-Afrika, Madagascar, DR Congo, Algerije, Guinea, Mali, Ivoorkust, Ghana en Tunesië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.