Rigoureuze coronamaatregel Uruguay treft ook bondscoach Tabárez

Reacties

De coronacrisis heeft tot heftige maatregelen geleid in Uruguay. De voetbalbond van dat land heeft alle 400 werknemers, inclusief bondscoach Óscar Tabárez, tot nader order op non-actief gezet.

Rigoureuze coronamaatregel Uruguay treft ook bondscoach Tabárez
© Pro Shots

De 73-jarige Tabárez, die al sinds 2006 de leiding heeft over de nationale ploeg, wordt in het statement niet bij naam genoemd. Volgens Uruguayaanse media ontkomt ook El Maestro echter niet aan de maatregel van de bond. Alle personeelsleden worden tijdelijk ontslagen, zodat ze een werkloosheiduitkering krijgen.

Ook alle tijdelijke contracten worden volgens het statement opgeschort. Alleen de essentiële functies om de bond draaiende te houden blijven bestaan, nu ook in Uruguay alle voetbalactiviteiten tot nader order zijn stilgelegd wegens de coronacrisis. 'We hopen dat de bal snel weer gaat rollen', klinkt het tot slot hoopvol.

Tot die tijd zit Tabárez dus zonder werk. De voormalig trainer van Boca Juniors en AC Milan heeft de pensioengerechtige leeftijd allang bereikt, maar heeft nog een contract tot 2022. Onder zijn leiding werd Uruguay vierde op het WK 2010 (na de verloren halve finale tegen Oranje) en won het in 2011 de Copa América.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.