Riemer van der Velde wil in gesprek over toekomst SC Heerenveen

Reacties

Riemer van der Velde wil opnieuw meepraten over de toekomst van SC Heerenveen. Dat zegt de erevoorzitter in een periode van nieuwe bestuurlijke onrust, die is ontstaan na de breuk met technisch manager Gerry Hamstra.

Riemer van der Velde wil in gesprek over toekomst SC Heerenveen
© Pro Shots

Twee jaar geleden wilde Van der Velde met andere clubiconen zoals Foppe de Haan en Gertjan Verbeek zich ook al graag mengen in de toekomst van SC Heerenveen. Dit initiatief werd toen afgeslagen door de huidige clubleiding. Nu dringt de erevoorzitter opnieuw aan op een samenwerking.

‘Dit is een vriendelijk verzoek aan Cees Roozemond (directeur Heerenveen, red.). Destijds was onze hulp blijkbaar niet nodig, maar sindsdien is de situatie van de club niet verbeterd’, aldus Van der Velde tegenover Omrop Fryslân. ‘Denk er nog maar eens over na, want hoe kunnen we de club redden? Iedereen moet meedenken, we moeten dit niet allemaal laten gebeuren.’

Gedoemd
Van der Velde vreest voor het voortbestaan van Heerenveen, dat met grote begrotingstekorten werkt. ‘Als er geen verandering komt, is de club op termijn gedoemd ermee op te houden.’ De boodschap van Van der Velde komt na een onrustige week bij SC Heerenveen, waar technisch manager Gerry Hamstra vorige week vertrok na een aanvaring met directeur Cees Roozemond.

Ook supportersvereniging Nieuw Noord wil een gesprek met de club. Fans willen van trainer, aanvoerder en directie uitleg over de in hun ogen gelaten houding van het elftal en de tanende prestaties.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.