Riedewald vreest voor meer verloren maanden na mislukte Bundesliga-transfer

Reacties

Voor Jairo Riedewald dreigt opnieuw een halfjaar met nauwelijks speelminuten. De verdediger annex middenvelder van Crystal Palace zag een overstap naar SC Paderborn afketsen.

Riedewald vreest voor meer verloren maanden na mislukte Bundesliga-transfer

Paderborn, dit seizoen nieuw in de Bundesliga, hoopte te kunnen profiteren van de uitzichtloze situatie van Riedewald bij Palace. De 22-jarige linkspoot maakte in 2017 als aankoop van Frank de Boer de overstap van Ajax naar de Premier League-club, maar is een miskoop gebleken. Zijn aantal optredens in de Premier League bleef beperkt tot twaalf, waarvan slechts vier als basiskracht. In het afgelopen seizoen speelde Riedewald geen enkele competitiewedstrijd.

Paderborn was tot maandagavond laat bezig met de komst van Riedewald en had het shirt met rugnummer 6 klaarliggen voor de drievoudig Oranje-international. De deal ging echter niet door. Wellicht komt het in januari alsnog tot een samenwerking. 'Want Jaïro is en blijft een interessante speler', zegt directeur Martin Przondziono tegen Kicker. Hij maakt zich geen zorgen, nu hij er niet in is geslaagd om op Deadline Day nog een noemenswaardige versterking binnen te halen: 'We zijn nog steeds goed bezet en vertrouwen erop dat we een goede rol kunnen spelen in de Bundesliga.'

Riedewald zal balen als een stekker. De Nederlander weet heel goed dat hij niet in de plannen van Palace-coach Roy Hodgson voorkomt en zat bij de eerste vier competitiewedstrijden van dit seizoen ook niet bij de wedstrijdselectie. Wel mocht Riedewald meedoen in de eerste bekerwedstrijd, tegen Colchester United. Palace verloor dit duel met de club uit de League Two na strafschoppen (4-5) en dat betekent dat Riedewald zich niet hoeft te verheugen op nog meer Caraboa Cup-speelminuten.

Spelersprofiel

J. Riedewald


Geboortedatum:
9 september 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Haarlem
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Crystal Palace
Huidige club:
Crystal Palace Under 23
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.